Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

1. Alman Meclisi 'Soykırım Tasarısını' Onayladı

Alman Federal Meclisi, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren karar tasarısını neredeyse oy birliği ile onayladı. Birlik Partileri, SPD ve Yeşiller'in ortaklaşa hazırladıkları ‘101 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere ve diğer Hıristiyan azınlıklara uygulanan soykırımın hatırlanması ve anılması’ başlığını taşıyan tasarının meclisten geçmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Başbakan Angela Merkel, Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ve Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier oylamada bulunmadı. Bu durumun Ankara’ya yönelik bir mesaj olmadığı öne sürülüyor. Ancak tam tersini savunanlar da var. 

Kararının ardından Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ankara'ya, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi ise Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptıkları açıklamalarla karara tepki gösterdi.

TBMM'de ise AK PartiCHP ve MHP ortak bir bildiri yayınlayarak Alman Parlamentosu'nun kararını kınadıklarını açıkladı.

2. Türkiye'nin Gündemindeki Hâlâ Bulunamayan 'Seri Katil' Hakkında Basına Yansıyan 8 Bilgi

İstanbul ve Ankara'da 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay F. hakkında Türkiye'nin birçok şehrinden ihbar yağıyor.  Şu ana dek onlarca kişinin ifadesine başvuran polis ekipleri, 8 noktada yoğunlaştı.

Atalay F'nin kaçarken 'toplu ulaşım' araçlarını kullandığı, en son Çeşme'de görüldüğü, yeni bir sahte kimlik ile Yunanistan'a geçmeye çalıştığı da basına yansıyan bilgiler arasında. Ayrıca polis 'başka cinayetler' üzerinde de duruyor. Atalay F.'nin 'ODTÜ doktoralı' olduğuna ilişkin haberler üzerine ODTÜ'den yapılan açıklamada 'Bahsi geçen isim, ne şimdi ne de geçmiş yıllarda, lisans ya da lisans üstü düzeyde öğrenci olarak üniversitemize kayıt olmamıştır' denildi. 

Bugün öğle saatlerinde gelen son bilgiye göre Atalay F'nin Hadımköy'de bir depo kiraladığı öğrenildi. Depoda arama yapıldı.

3. Yıldırım: 'Anayasa Ne Söylerse Söylesin...'

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasanın yapılması ve başkanlık sisteminin gerçekleşmesi için partisinin artık tek başına çalışma yürüteceğini söyledi ve 'Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Anayasa, darbe anayasasıdır. Fiili durumla Anayasanın şu anda birbiriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir' dedi.

4. Bharara: Zarrab Mahkemeyi Yanıltmaya, 'Devasa Servetini' Gizlemeye Çalışıyor

İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ı 'kara para aklama' ve 'dolandırıcılık' suçlamasıyla ABD'de tutuklayarak cezaevine gönderen ve neredeyse artık hepimizin yakından tanıdığı Güney New York Başsavcısı Preet Bharara, Zarrab'ın avukatı tarafından dün mahkemeye sunulan 55 sayfalık ek kefalet dilekçesine bugün yanıt verdi. Bharara, Zarrab'ın halen mahkemeyi yanıltmaya uğraşarak 'devasa servetini' gizlemeye çalıştığını, kefaletle serbest bırakılması durumunda da bir daha mahkemede boy göstermeme ve kaçma riski bulunduğunu öne sürdü.

5. ABD: 'Gülen Hareketini Terör Örgütü Olarak Görmüyoruz'

Popüler İçerikler

Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
YORUMLAR

Alexandre Dumas Kafkasya Seyahati kitabında şöyle yazıyordu: “Eğer Azerbaycanlı (o dönemin diliyle Tatar) size başı ile onay verirse, ona itibar edin. Eğer Fars size el veriyorsa, ona inanın. Eğer herhangi bir Dağlı söz veriyorsa, buna şüphe etmeyin. Ancak eğer bir Ermeni ile anlaşma yapıyorsanız, mutlaka bir kağıda imza attırın ve iki kişi de şahit tutun ki, sonra kendi imzasını inkar etmesin!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ