Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 5 Olay

1. Şırnak'ta Çatışma: 1 Polis Şehit

2. Avrupa Parlamentosu Vize Sürecini Durdurdu

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz 72 kriterin tamamı yerine getirilmeden Türk vatandaşlarına vize muafiyetinin AP gündemine alınmayacağını açıkladı. Schulz'la ortak basın toplantısı yapan AB Bakanı Volkan Bozkır ise 'Karşılıklı güvene dayalı yaptığımız tüm anlaşmalar tehlikede' dedi.

3. 'Camide Taciz' Şikâyeti: İmam Açığa Alındı

Hemen her gün basına yansıyan 'cinsel istismar' vakalarına bir yenisi eklendi. Bir çocuğa taciz haberi de Ankara'dan geldi. 11’inci sınıf öğrencisi bir kız çocuğu camideki imam odasında, imamın cinsel istismarına maruz kaldığını söyledi ve ailesi ile birlikte şikâyetçi oldu. Savcılık soruşturma başlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu olayın soruşturulması için bir müfettiş görevlendirdi ve imam açığa alındı.

4. Yargıtay Top mu Çeviriyor?

MHP'de 15 Mayıs'ta kurultay toplanmasıyla ilgili iki farklı mahkeme kararı varken bu düğümü çözmesi beklenen Yargıtay'dan belirsizliği daha da artıran bir açıklama geldi. Yargıtay kurultay kararı veren mahkemenin kararının temyiz incelemesini 'mayıs ayı içinde' tamamlayacağını duyurdu. Kararın kongreden önce mi, sonra mı verileceği açıklanmadı.

5. 'Muhtar Akademisi'nden Mezun Olan Muhtarlar Cübbe Giyip Kep Attı

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!