Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Nusaybin'den Acı Haber: Şehit Sayısı 5'e Yükseldi

2. İstiklal Caddesi Bombacısı Hakkında Bugün Basına Yansıyan 4 Bulgu

3. Emniyet 3 IŞİD Üyesi İçin Alarmda

'Sansasyonel eylem planladıkları' belirtilen 3 IŞİD üyesinin yakalanması için  emniyet Türkiye genelinde harekete geçti. Hacı Ali Durmaz, Yunus Durmaz ve Savaş Yıldız adlı bu kişilerin fotoğrafları basınla paylaşıldı.

4. Kızılay'daki Saldırıda Yaralanan Bir Kişi Daha Hayatını Kaybetti

5. Alman Okulları Yine Kapalı

Perşembe ve Cuma güvenlik gerekçesiyle kapanan İstanbul ve Ankara’daki Almandiplomatik temsilciliklerine bağlı okullar, bugün de kapalı. Terör tehdidi gerekçesiyle İstanbul'daki Alman okullarının bugün, Ankara'daki Özel Ankara Alman Büyükelçiliği Okulu'nun (Ernst Reuter) da 1 Nisan'a kadar kapalı olduğu açıklandı. Alman Lisesi ile ilgili olarak ise bilgi verilmedi.

6. 'Düştü' Denilerek Hastaneye Getirilen 3 Yaşındaki Çocuğa Tecavüz Şüphesi

7. Diyarbakır'da Nevruz Kutlaması

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları öncesinde kent genelinde güvenlik önlemleri artırıldı. Polis, geceden itibaren birçok noktada arama ve kimlik kontrolü yapmaya başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Nevruz Parkı'na gelen vatandaşlar, 5 ayrı polis noktasından aranarak alana girdi. Yapılan konuşmalarda ise 'çözüm sürecinin yeniden başlatılması' çağrıları öne çıktı.

8. İETT Sitesi ve Metrobüs Ekranları Hacklendi: 'Ekber Was Here'

9. Twitter 10. Yaşını Kutluyor

10. Bugün Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

Birleşmiş Milletler'in, 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanımasının ardından dünya genelinde çeşitli etkinlikler bu genetik farklılığının daha da tanınmasına yardımcı oldu. Farkındalığın '21 Mart' gününde olmasının nedeni ise yine kendileri kadar özel... 21. kromozomlarının 2 tane yerine 3 tane olması takvimlerde 21 ve 3 rakamını özel kılıyor. Dünya genelinde 6 milyon, Türkiye'de ise rakamların kesin olmaması nedeniyle 100 bin civarı insanın bu genetik farklılığı taşıdığı tahmin ediliyor.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood