Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Detaylar Netleşiyor: Sultanahmet Saldırısına Dair Bugün Öğrendiğimiz 3 Önemli Bilgi

2. Sedat Peker'den Akademisyenlere Tehdit: Akan Kanlarınızda Duş Alacağız!

1 Kasım seçimleri öncesi Rize'de düzenlediği 'teröre lanet' mitinginde oluk oluk kan akıtacağı tehdidinde bulunan Sedat Peker, bu defa 'Barış İçin Akademisyenler' platformuna yönelik tehdit içeren bir mektup yayınladı. 'Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız' gibi ifadeler içeren mektup nedeniyle Sedat Peker tepkilerin odağına yerleşti. Hakkında yaklaşık 19 bin tweet atılan Peker internet sitesinden yayınladığı metni ayrıca Twitter hesabından da paylaştı.

3. Efkan Ala: Sultanahmet Saldırısıyla İlgili 1 Kişi Gözaltında

Dün yaşanan Sultanahmet saldırısından sonra Türkiye'ye gelen Almanya İçişleri Bakanı Maiziere ile Efkan Ala ortak bir basın açıklaması yaptı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet saldırısının ardından dün akşam bir kişinin gözaltına alındığını açıklayan Ala, saldırıda yaralanan 9'u Alman 11 kişinin tedavisinin devam ettiğini, 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Ala, Alman bir gazetecinin 'saldırganın parmak izi Türkiye'de kayıtlı mıydı?' sorusu üzerine, ''Doğdurur fakat zanlı hedef kitle aranan şahıslar arasında bulunmamaktadır'' diye cevap verdi.

4. Bildiriye İmza Atan Altı Akademisyene Daha Soruşturma

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Güneydoğu'da süren çatışma ortamı ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili çağrıda bulunan  'Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi' nin bildirisine imza atan 6 öğretim görevlisi hakkında soruşturma başlattı...

5. HSYK, 17-25 Aralık Savcılarının İtirazını Reddetti

Meslekten ihraç edilen eski savcılar Öz, Kara, Akkaş ve Yüzgeç ile hakim Karaçöl'ün bu karara ilişkin itirazları, HSYK Genel Kurulunca reddedildi.  Böylece 4 savcı ve 1 hakimin ihracı kesinleşmiş oldu.

6. Yedikule Bostanları'nda Tekrar Yıkım

Tarihi Yedikule Bostanları’na bugün sabah saatlerinde belediyenin yıkım ekipleri geldi.Çevre örgütleri ve basın mensuplarının bostana girmesiyle duran yıkım işlemi, belediye ekiplerinin öğleden sonra gelmesiyle tekrar başladı.

7. Sağlık Bakanlığı: '463 Kişide Domuz Gribi Olarak Bilinen Virüse Rastlandı'

Sağlık Bakanlığı, 2905 solunum semptomu olan hastadan alınan örneklerden 1261'inde bir solunum yolu virüsü tespit edildiğini açıkladı. Bunlardan 463'ünde İnfluenza A H1N1 isimli domuz gribi olarak bilinen virüs saptandığı bildirildi. Bu sayı her 3 solunum yolu virüsü taşıyan hastadan 1'inin zaten domuz gribi olduğunu gösteriyor. Açıklamada risk grubundaki kişiler de hatırlatıldı.

8. Meteoroloji'den 16 İl İçin Yoğun Kar Uyarısı!

9. İran ABD Askerlerini Bıraktı

İran, Basra Körfezi'nde gözaltına aldığı 10 Amerikalı denizciyi serbest bıraktı. İran Devrim Muhafızları Komutanı yapılan inceleme sonucunda ABD askerlerinin navigasyon arızası nedeniyle İran karasularına girdiğini söyledi. ABD Savunma Bakanlığı, İran'ın, Basra Körfezi'nde görev yapan 10 Amerikalı denizciyi gözaltına aldığını, iki bota da el koyduğunu açıklamıştı. İran Dışişleri Bakanı Zarif, askerleri İran karasularına girdiği için ABD'nin özür dilemesini talep etmişti.

10. Lefter Küçükandonyadis Vefatının 4. Yılında Unutulmadı

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'