Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. 2016'da Neye Ne Kadar Zam Geldi?

2016'nın daha ilk haftası dolmadan zamlar peşi sıra gelmeye başladı. Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zamlarla gülen yüzler, elektrikten sigaraya, telefondan köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamlarla yeniden eski halini aldı. İşte yeni yılla birlikte gelen zam furyasından nasibini alanlar ve zam oranları.

2. TSK: Şırnak Merkezinde 1 Askerimiz Şehit Oldu

3. Ders Kitaplarından 'Çocuklar Neden Sınavlarda Başarılı Olamıyor' Sorusuna Cevap Olabilecek 4 Vahim Hata

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) liselerde ücretsiz olarak dağıttığı ders kitapları akılara durgunluk veren hatalar içeriyor. Öğrencilere hatalı bilgilerin öğretildiğini söyleyen veliler “Çocuklar bu hatalı bilgiler üzerinden sınava giriyor” diyor.

4. Kuzey Kore: Hidrojen Bombası Denedik

Güney Kore, Kuzey Kore'nin nükleer tesisleri yakınında 5.1'lik bir depremmeydana geldiğini duyurdu ancak birkaç saat sonra Kuzey Kore'den yapılan açıklamada, 'Başarılı bir hidrojen bombası denemesi gerçekleştirdik' denildi. Bu adım, bölge ülkeleri ve ABD teyakkuza geçirdi.

5. Cizre'de 12 Yaşındaki Bir Çocuk Öldürüldü...

6. Göçmen Facialarında Korkunç Gerçek: Sahte Can Yeleği

Dün yaşanan iki faciada aralarında çocukların da olduğu çok sayıda göçmenin cansız bedeni Balıkesir'in Ayvalık ve İzmir'in Dikili ilçesindeki sahillere vurmuş, savaştan kaçan 30'u aşkın Suriyeli mülteci  can vermişti. Basına yansıyan acı fotoğraflarda can veren insanların neredeyse tamamında can yeleği olduğu gözlenmişti. Atılan can yeleklerinden birini açan yetkililer içinin 'atık malzemelerle' doldurulmuş olduğunu gördü. Polis İzmir'de can yeleklerinin üretildiği atölyeye baskın yaptı.  Su üstünde tutmak bir yana, ıslanıp ağırlaşan ve ölümlere yol açan, üzerine tanınmış markalar vurulan toplam 1263 sahte can yeleği ele geçirildi. İşin en acı tarafı da baskın yapılan merdivenaltı imalathanede Suriyeli mülteci çocukların çalıştırılması oldu...

7. Yoksulluk Sınırı 4 Bin Liraya Dayandı

8. Taybet İnan'ın Oğlu, Annesini Defnedebilmek İçin Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu

Cenazesi günlerce sokaktan alınamayan Taybet İnan’ın oğlu, morgda bekletilen annesini gömebilmek için AYM’ye başvurdu. Başvuruda, yaşam ve gömme hakkı gibi temel hakların savaş halinde dahi ihlal edilemeyeceği belirtildi.

9. Türk Bilim İnsanları 'Her Türlü Kan Grubuyla Uyuşan' Yapay Kan Üretti!

10. Dolar Üç Ayın Zirvesinde

Popüler İçerikler

Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!