Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Cizre ile Silopi'de Operasyon, Çatışma ve Ev Baskınları

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde güvenlik güçleri dün gece operasyona başladı. Her iki ilçenin merkezinde patlama ve silah sesleri duyulurken, Silopi'de bu sabah saatlerinden itibaren polis ve askerlerin evlere baskın düzenlediği belirtiliyor. Silopi'de bulunan HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü sosyal medya hesabından 'Evlerin kapılarını kırarak içeri giriyorlar, can güvenliğimiz yok' dedi. TSK Cizre'de çıkan çatışmalarda 8 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. DİHA Cizre'de 11 yaşındaki bir çocuğun başından vurularak öldürüldüğünü duyurdu ancak Edim ailesi haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

2. Örtülü Ödenek Kasım Ayında Rekor Kırdı: Yüzde 90 Artış!

Kasım ayında örtülü ödenek olarak bilinen gizli hizmet gideri yüzde 90 arttı. Geçen yıl kasım ayında 117 milyon olan gizli hizmet gideri, bu yıl kasım ayında 221.5 milyon lira oldu.

3. Türkiye ile Rusya'nın Garanti ve Tazminat Restleşmesi

Türk hava sahasını ihlâl ettiği için düşürülen Rus uçağıyla ilgili Moskova,Ankara'dan tazminat ve benzer bir olayın bir daha yaşanmaması için garanti istedi. Bu talebe Türk Dışişleri'nden anında yanıt geldi: 'Rusya Türk hava sahasını bir kez daha ihlal etmeyeceğinin garantisini versin. Tazminat talebi kabul edilemez.'

4. Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari'nin Kitaplarına Toplatma, Ahmet Şık'a Ceza

Gaziantep'te YPG operasyonunda yakalanan şüphelilerin evinden çıktığı gerekçesiyle Hasan Cemal'in 'Delila/Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri', 'Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri' ve Tuğçe Tatari'nin 'Anneanne, Ben Aslında Diyarbakır'da Değildim' kitapları için toplatma kararı verildi. GazeteciAhmet Şık’a ise “Paralel yürüdük biz bu yollarda” kitabında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a hakaret ettiği iddiasıyla 4 bin TL manevi tazminat cezası verildi.

5. Tuğrul Türkeş'e MİT TIR'ları Sorulunca Nasrettin Hoca Fıkrası Anlattı

6. Emniyet'ten Eş Şebab Uyarısı: 'Türkiye'de Saldırı Hazırlığında'

Emniyet, Somali’de Türk heyetinin kaldığı otele saldırı düzenleyen radikal dinciterör örgütü Eş Şebab’ın Türkiye’de bombalı eylemler planladığını birimlerine duyurdu. Cihatçı örgütün Bihaari kod adlı militanının, Somali pasaportu ile Türkiye’ye girdiği, bir otelde konaklayıp Suriye’ye geçtiği belirtildi...

7. AB Bakanı: 'Vize Serbestliği İçin Türkiye'den 72 Beklenti Var'

8. Türkiye 2015'te Google'da En Çok Neleri Aradı?

9. 'Fed Kararından Sonra Özellikle Türkiye'ye Dikkat'

10. Başika'ya IŞİD Saldırısı: 4 Türk Askeri Yaralandı

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"