Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Diyarbakır'da Polis Aracına Saldırı: 3 Şehit

2. Türkiye 'Teröre Karşı İslam İttifakı'na Dahil Oldu

Suudi Arabistan liderliğinde, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 34 ülke 'Teröre karşı İslam İttifakı' adıyla yeni bir koalisyon kurdu. Suudi Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, ittifakın sadece IŞİD'le değil tüm 'terörist' gruplarla savaşacağını söyledi. İttifakın amacı ise 'Mezhebi ya da adı ne olursa olsun tüm kötülüklerden İslam halkını korumak' olarak tanımlandı.

3. Aziz Sancar: '19 Mayıs'ta Tekrar Geleceğim ve Ödülü Anıtkabir’e Koyacağız'

4. Parti Liderleri Açıklamalarda Bulundu

5. Kuzey Ormanları'na Yeni Darbe: Taş Ocağı Kuruluyor

3. havalimanı projesi nedeniyle yoğun tahribata uğrayan Ağaçlı ve Işıklar köylerine şimdi de maden ocağı kuruluyor. 3. havalimanını yapan şirket inşaat için, 50 hektarlık orman alanına taş ocağı kuracak.

6. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'dan İncirlik'e Ziyaret

ABD Savunma Bakanı Carter’ın, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yönelik hava operasyonları kapsamında koalisyon güçlerinin varlığını giderek artırdığı İncirlik Hava Üssü’ne geldi. ABD’li bakanın ziyaretinin amacının ABD’ li askerlere moral ziyareti olduğu bildirildi.

7. Şap Hortladı ve Hayvancılığı Teslim Aldı

Hayvancılık sektörü bir kez daha darboğazda. Hızla yayılan şap hastalığı nedeniyle ülkede hayvan hareketleri tamamen durdu. Birçok hayvan pazarı geçici olarak kapatılırken ülkenin büyük bölümü karantina altında.

8. İşsizlik Son 6 Ayın Zirvesinde

9. Gözler FED'in Faiz Kararında

Küresel piyasalar bugün başlayacak ve kararları yarın akşam açıklanacak ABDMerkez Bankası (FED) toplantısı öncesinde dalgalı seyrini sürdürüyor. FED'in faizleri yükseltmesi beklenen toplantısı öncesinde piyasalarda kırılganlık artarken, başta petrol olmak üzere emtia fiyatlarında da sert düşüşler görülüyor.

10. CPJ: 'Tutuklu Gazeteci' Sıralamasında Türkiye Beşinci

Gazetecileri Koruma Komitesi’nin yıllık raporunda hapisteki gazeteci sayısının en hızlı arttığı ülkeler Mısır ve Türkiye olarak kaydedildi. Buna göre, beşinci sıradaki Türkiye'de hapisteki gazeteci sayısı ise 14 olarak belirtildi.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!