Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Özgecan Davasında 'İndirimsiz' Karar: Sanıklara Ağırlaştırılmış Müebbet!

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşması bugün görüldü. Kararı açıklayan mahkeme, 3 sanığa da indirim uygulamadan, ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Savcı, üç sanık için de indirimsiz, ağırlaştırılmış müebbet istemişti.

2. Uçak Krizinden Sonra Yüz Yüze İlk Temas

Dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 22. Bakanlar Konseyi toplantısı için geldiği Belgrad'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Bu temas uçak krizi sonrası yüz yüze yapılan ilk görüşme niteliği taşıyor. Lavrov yaptığı açıklamada 'Türk Dışişleri Bakanı'ndan yeni bir şey duymadım' derken Çavuşoğlu 'Sabırla ilişkilerin düzelmesini bekliyoruz ama ömür boyu da böyle gitmeyeceğini bilmemiz lâzım' dedi.

3. Putin: ‘Yapılanı Asla Unutmayacağız, Türkiye Pişman Olacak’

4. Erdoğan: 'Ailemi Bu İşe Karıştırmak Ahlaki Değil'

5. Yıllık Enflasyon 11 Ayın Zirvesinde

6. Şehirlerde ‘Kaz, Yap, Yeniden Kaz’ Dönemi Bitiyor

Çevre Bakanlığı altyapı şebekelerinde bitmeyen inşaatlara çözüm getiriyor. Bakanlığın düzenlemesiyle altyapı yatırımları tek elden yönetilerek ‘kaz-yap’ dönemi sona erdirilecek.

7. Doğu'da 1500'den Fazla Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

8. Kasım Ayında En Az 131 İşçi Yaşamını Yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre Kasım ayında en az 131 işçi, iş kazalarına bağlı olarak yaşamını yitirdi. 2015'in ilk 11 ayında hayatını kaybeden işçi sayısı böylelikle 1593'e ulaştı.

9. Ülkenin En İlginç Hukuk Olaylarından Erdoğan-Gollum Davasına Peter Jackson da Dahil Oldu

Aile hekimi Bilgin Çiftçi, facebook'unda Gollum'un 3 fotoğrafta Recep Tayyip Erdoğanile yan yana olduğu bir paylaşımı üzerine hakkında soruşturma açılmıştı.

Bir nevi Gollum'un da yargılandığı ve ünü yurt dışına taşan davaya, Yüzüklerin Efendisi serisinin yönetmeni Peter Jackson'da dahil oldu ve Gollum hakkında açıklamalar yaptı.

10. FIFA Sıralamasında 2015'in En Fazla Puan Toplayan Takımı Türkiye

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!