Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Erdoğan: 'Biz Hayat Boyu Doğalgazla Yaşamadık, Bu Millet Çileye Alışık Bir Millettir'

Cumhurbaşkanı ErdoğanRusya'nın hava sahası ihlâlinin yeni olmadığını daha önce yüzlerce ihlâl yaşandığını söyledi 'Bunun belgeleri de var' dedi. Rusya’nın Türkiye’ye yönelik iftira kampanyalarıyla kendi inandırıcılığını yitirdiğini belirten Cumhurbaşkanı “Görüştüğüm liderlerden edindiğim izlenim bu” dedi. Erdoğan doğalgazda yaşanacak olası sıkıntı konusunda ise “Biz hayat boyu doğalgazla yaşamadık. Bu millet çileye alışıktır. Allah’ın izniyle bunların üstesinden geliriz” yorumu yaptı...

2. ABD'den Sonra Almanya ve Fransa da İncirlik'i İstedi

3. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Zehir Zemberek Açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı Suriye'deki IŞİD militanlarının finansal kaynaklarına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Rus yetkililer, Suriye’deki IŞİD militanlarının mali kaynakları ve petrol gelirlerine ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı’nın elindeki kanıtların, bakanlığın sitesinde yayına sunulacağını açıkladı. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov, “Suriye’den yasadışı şekilde satılan petrolün ana güzergahı Türkiye” dedi. Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin de bu ticarete karıştığı öne sürüldü ve 'Gelecek hafta da Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiğini gösteren bilgiler yayınlayacağız' denildi.

4. Ve Asgari Ücret Görüşmeleri Başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2016'da geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği toplantıların ilkini gerçekleştirdi. Görüşmeler sonunda net asgari ücretin, hükümetin vaatleri doğrultusunda 1300 lira olması beklenirken Çalışma Bakanı Soylu, 1300 liralık teklifin bütün yıl için geçerli olacağını açıkladı. İşçi temsilcileri 'Vergi nedeniyle ücret düşmesin' derken, işveren kesimi 'Asgari ücrete yüzde 30’luk ani zam domino etkisiyle işsizlik ve enflasyonu artırır, üretim yurt dışına kayar' diyerek rakama itiraz etti, asgari ücretin işverene maliyetinin azaltılmasını istedi.

5. Katar'la Doğalgaz Anlaşması İmzalandı

6. Rusya'dan Yeşil Işık: 'Görüşmeyi Reddetmeyecek'

7. 5 Bin Litre Sahte İçkiyle Yakalanan ve ‘Kendim İçin Ürettim’ Diyen Kişi Serbest

8. Orhan Pamuk: 'Çok Kızgın ve Üzgünüm'

Nobel ödüllü Yazar Orhan Pamuk, son kitabının tanıtımı için geldiği İtalya'da, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Orhan Pamuk, İtalyancaya “La stranezza che ho nella testa” adıyla çevrilen “Kafamda bir tuhaflık” romanının tanıtımını, önceki akşam Torino kentindeki Carignano Tiyatrosu'nda gerçekleştirdi.Burada yaptığı konuşmada, “Benim ülkem Türkiye, düşündüğünüzden daha çok Avrupa'ya entegre ve yakındır” diyen Pamuk, bu ülkede son zamanlardaki siyasi olayların ise korkunç olduğunu dile getirdi.

9. AKP'li Ensarioğlu'ndan 'Öcalan'la Görüşülüyor' İddiası

10. Mark Zuckerberg Sahip Olduğu Facebook Hisselerinin %99'unu Bağışlayacağını Duyurdu!

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık