Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Sınırda Düşürülen Rus Uçağı ve Sonrasında Yaşanan Tüm Gelişmeler

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde, Türkiye sınırı yakınında bir savaş uçağı, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları çerçevesinde vurularak düşürüldü. Olaya ilişkin ilk açıklama Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından geldi ve 'basındaki haberlerden hareketle' düşürülen uçağın SU-24 tipi Rus savaş uçağı olduğu açıklandı. 

Ayrıca bakınız:

Rus Uçağı Hızla Düşerken Gözümüzün Önünden  Bir Film Şeridi Gibi Geçen Acı Gerçekler

2. Davutoğlu Açıkladı: İşte Yeni Kabine!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabineyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak Enerji Bakanı oldu. Demokrat Parti Başkanlığı görevindeyken AK Parti'ye geçen Süleyman Soylu ilk kez kabineye girdi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu. Yeni kabinede iki kadın bakan var. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu.Mehmet Şimşek Başbakan Yardımcısı olarak yer alırken, Ali Babacan kabine dışı kaldı.

3. Tarihi Yarımada'yı Değiştirecek Plana Onay: Hanlar Otele Dönüşecek

Tarihi Yarımada'da bulunan hanların otel ve butik otele dönüştürülmesi ile ev pansiyonculuğu yapılmasının önünü açan imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından kabul edildi. Projeyi değerlendiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Boşaltılmış, kaderine terk edilmiş, yok olmaya yüz tutmuş tarihi eserleri kurtarabilmek için bu kararı aldık. Bu binalarda, istenilirse butik oteller olabilir' diye konuştu.

4. Celal Şengör Özür Diledi: 'Maksadım O Değildi'

5. CHP'de Olağanüstü Kurultay İçin Yeterli İmza Toplanamadı

CHP’de muhaliflerin olağanüstü kurultayı toplama girişiminde yeterli imza toplanamadı. Genel Başkanlığa aday olan Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısında imzaların 500 civarında kaldığını söyledi. 1200 delegesi olan CHP’de olağanüstü kurultay için yarıdan bir fazla 601 imza gerekiyor.

6. Erdoğan Başkanlığında Güvenlik Zirvesi

7. AB-Türkiye Zirvesi 29 Kasım'da

8. Merkez Bankası, Faiz Oranlarını Değiştirmedi

9. Rusya: 'Doğalgaz Akışında Kesinti Yok'

10. Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!

Popüler İçerikler

Cem Garipoğlu'nun Otopsi Fotoğrafları Ortaya Çıktı: Sağ ve Sol El Parmaklarındaki Morarmalar Dikkat Çekti
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood