Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Paris'in Kuzeyinde Operasyon ve Çatışma

Geçtiğimiz hafta sonu kanlı katliamın yaşandığı Paris'ten bu sabah TSİ 05:30'dan itibaren çatışma sesleri yükseliyor. Fransız polisi, Paris saldırılarına doğrudan katıldığı düşünülen zanlılara yönelik kentin kuzeyinde operasyon düzenledi. Fransız basını operasyonun hedefinin Paris saldırılarının planlayıcısı olarak bilinen Abdülhamit Ebayud olduğunu belirtiyor. Çıkan çatışmada bir saldırganın polis tarafından vurulduğu, bir saldırganın ise kendini havaya uçurduğu belirtiliyor. Çatışma sırasında bir sivilin agresif kurşunların hedefi olduğu ve hayatını kaybettiği bilgisi var. 5 polisin yaralandığı kaydedilen bilgiler arasında. Paris saldırılarıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan tüm zanlıların Paris saldırganlarından Ömer İsmail Mustada ve Sami Amimour'un aile çevresinden olduğunu belirtildi.

2. Operasyon Var mı, Yok mu?

G-20 zirvesi sırasında IŞİD’e ve Suriye’nin kuzeyine yönelik stratejilerinin değişmeyeceğini söyleyen Obama’nın ardından Kerry, ‘Türklerle bir operasyona gireceklerini’ söyledi. Sinirlioğlu ise 'Bu planlamalar ortak harekat planlamalarıdır' dedi.  Arka arkaya çelişkili açıklamalar geliyor. Operasyon var mı yok mu?

3. Türk-Yunan İşbirliği Konseyi Şubat Ayında Türkiye’de Toplanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından çalışma yemeği yedi. İki lider yemeğin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu 'Türkiye ve Yunanistan, aynı mülteciler gibi Suriyesorununun mağdurlarıdır açıklamasında bulundu. Çipras ise Kıbrıs sorununa ilişkin değerlendirme yaparken '41 yaşımdayım kendimi bildim bileli Kıbrıs sorununu tartışıyoruz' ifadelerini kullandı. Türkiye ve Yunanistan Başbakanları, mülteci kriziyle ilgili birlikte hareket etme kararı aldı. Türk-Yunan İşbirliği Konseyi şubat ayında Türkiye’de toplanacak.

4. Kadıköy Rıhtıma Cami Planı

5. Mahkemeden, Çocukların Cinsel İstismarına 'Rıza' Gerekçesiyle Alt Sınırdan Ceza

Diyarbakır'da kendisini asker olarak tanıtıp, 14 ve 15 yaşlarındaki iki çocuğa cinsel istismarda bulunan sanığa 150 yıl istenirken alt sınırdan 10 yıl veren mahkeme 'gerekçe'sini açıkladı: Mağdurların rızası olmadığına dair delil yok!

6. Kaynak Holding ve Şirketlerine Kayyum

Kartal'daki Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda, 'Paralel Devlet Yapılanması' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe kayyum atandı.

7. AK Parti'nin Meclis Başkan Adayı İsmail Kahraman

8. Reuters: Erdoğan'ın Programı Kabinenin Açıklanmasını Geciktirebilir

9. Türkiye - Yunanistan Maçında Paris İçin Yapılan Saygı Duruşu Islıklandı

10. Nejat Uygur'suz 2 Yıl…

Ömrünü insanları güldürmeye adamış büyük usta Nejat Uygur yaşama veda edeli bugün 2 yıl oldu. Uygur verdiği bir röportajda, 'Bir bakmışsınız benim cenazemde başka sanatçılarla röportaj yapmışsınız. Gün gelecek tiyatro sanatçıları ölecek. Tiyatro perdesi üstümüze üstümüze yıkılacak. Seyirci üzülmesin. Ben ve benim arkadaşlarım, onların kederini alıp götürecek. Onlara sadece gülmek kalacak' demişti.  Onu gülerek hatırlamanızı sağlayacak anları derledik...

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık