Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Meclis'te Yeni Dönem

Meclis'te 26. dönem milletvekili yemin töreni 9 saat 15 dakikalık maratonun ardından tamamlandı. Deniz Baykal, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'e geçici başkanlık yaptı. Vekiller sırayla kürsüye gelerek yeminlerini ettiler. Ancak yeminine Kürtçe sözlerle başlayan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemini, 'Türk Milleti' ifadesini 'Türkiye Milleti' olarak değiştirdiği için kabul edilmedi.  Zana, yemini kabul etmeyen Baykal'ın tekrarlama talebini de yerine getirmedi. Yemin töreninde bulunamayan Zana dahil 5 vekil katıldıkları ilk oturumda yemin edecekler.

2. Hükümeti Kurma Görevi Davutoğlu'nda

3. Gelinine Tecavüz Eden Saldırgan 'Takdir İndirimi' Aldı ve Serbest Bırakıldı

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde gelini S.Y.’ye tecavüz eden 64 yaşındaki Ali Y., ‘takdir indirimiyle‘ 10 yıl hapse mahkum edildi. Sanığın tutuklanma talebini reddeden mahkeme, Ali Y.’nin adli kontrol altına alınması ve yurtdışına çıkışının yasaklanmasına karar verdi.

4. ‘Tavuk Etinde Arsenik Bulundu’ İddiası

Marketlerde satılan tavuk eti analizleri sır gibi saklansa da, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin bir açıklama yaptığını söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi’nden Dr. Ümit Aktaş, 'Test edilen tavukların % 50’sinin karaciğerinde inorganik arsenik bulunmaktadır ve bu madde kanserojen kimyasallar arasında en zehirli olanıdır' dedi.

5. Rusya: 'Yolcu Uçağı Bombayla Düşürüldü'

6. Atilla Arcan'ı Kaybettik...

Ünlü komedyen Atilla Arcan, kalp krizi sonucu ameliyata alındığı Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Arcan’ın cenazesinin, yarın ikindi vakti Erenköy Balaban Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği belirtildi.

7. Yıldız Sarayı'nın Restorasyon Maliyeti: 49,5 Milyon TL

8. ABD ‘Cihatçı John’u MİT'in Verdiği İstihbarat Doğrultusunda Vurmuş

‘Cihatçı John’un yardımcısı Aine Leslie Junior Davis, Rakka kentinden Kilis ve Gaziantep rotasıyla İstanbul’a geldi. Tüm bağlantıları tespit edilen Davis Avrupa’ya geçmek üzereyken Silivri’de, lüks bir sitedeki villada yakalandı. ABD, geçtiğimiz günlerde infaz videolarıyla 'ünlü' ve 'Cihatçı John' olarak bilinen IŞİD militanı Muhammed Emvazi'yi hedef alan bir hava saldırısı düzenlemişti. Operasyonun MİT’in CIA ile de paylaştığı istihbarat doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtiliyor.

9. Yunanistan Başbakanı Çipras İstanbulda

10. Charlie Sheen Açıkladı: Evet, HIV Pozitifim

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood