Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1- Erdoğan: '1 Kasım'da İnşallah Türkiye Tekrar Seçimi Yaşayacaktır'

2- CHP'den 4 Bakan, MİT TIR'ları ve Erdoğan Hakkında Soruşturma Önergesi

3- Soma Faciasında Başmühendis, Maaş Aldığı Şirketi Denetlemiş...

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 8'i tutuklu 46 sanıklı davanın görülmesine, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların çapraz sorgusuna devam edildi. Sorgusu yapılan tutuklu sanıklardan Hazırlık Başmühendisi Ertan Ersoy'un verdiği bilgiler, kendisinin hem kamu kurumu olan Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) adına maaşlı çalıştığı, 'Teknik nezaretçi' olarak şirketin eksikliklerini denetlediği, hem de üretimin ilk ayağı olan bölümün başında olduğunu ortaya çıkardı.

4- MEB: Yeni Eğitim Öğretim Yılı 28 Eylül’de Başlayıp 17 Haziran’da Sona Erecek

5- Part Time Çalışan Gençlere Prim Şoku

Okul harçlığı için 1 Ocak 2012- 18 Nisan 2014 arasında ayın bir bölümünde çalışan 18 yaşından küçükler ya da 25 yaşından küçük üniversite öğrencilerine ayın geri kalanı için de GSS prim borcu çıkarılıyor. 2014’te part time çalışanların prim zorunluluğu kalktığı için borç çıkmıyor ancak öncesi kötü sürprizlere neden oluyor.

6- Dışişleri'nden BBC'ye Kınama

Dışişleri Bakanlığı, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin PKK hakkındaki yayınlarını kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'Birçok ülkenin terörist olarak adlandırdığı bir örgüt hakkında bu şekilde yayın yapılmasını terörizme açık bir destektir' denildi.

7- Nusaybin’de 3 Yaşındaki Bir Çocuk Evinin Balkonunda Oynarken Başından Vuruldu...

8- AKP Milletvekili Uslu'dan ‘Şehit Cenazesi İçin Başarılı Organize’ Teşekkürü...

9- Haydarpaşa Limanı Nazım İmar Planına İptal

Mahkeme, Harem bölgesi ile Haydarpaşa Liman ve Geri Sahası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığını belirterek iptaline karar verdi.

10- Alptekin: ‘Sorunlu Kan Değerlerim Olimpiyat’tan Değil, 2010’dan’

2012 Olimpiyat Oyunları'nda doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl men cezası alan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, yaptığı açıklamada 'CAS tarafından cezalandırılmama neden olan suçlamalar, kamuoyunda belirtildiği gibi 2012 Olimpiyat Oyunlarındaki kan değerlerimle ilgili olmayıp bu tarihler öncesinde 2010 yılındaki kan değerlerimle ilgilidir. Bu nedenle 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında doping yaptığım suçlamaları asılsızdır' dedi.

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!