Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Şırnak'ta Saldırılar: 3 Şehit, 3 Yaralı

Şırnak'ta sabah saatlerinde PKK'lılarca askeri araca düzenlenen saldırıda iki asker şehit oldu, bir asker ve bir köy korucusu yaralandı. Öğlen saatlerinde Şırnak Silopi'de nöbet kulübesine düzenlenen saldırıda bir askerin daha şehit olduğu bildirildi. Silopi'deki saldırıda yaralanan bir askerin ise tedavisi devam ediyor.

2. MHP'li Yalçın'dan 'Azınlık Hükümeti' Yalanlaması: Sözlerim Çarpıtıldı

Reuters haber ajansı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Kasım'da erken seçime gidilmesi koşuluyla AK Parti'nin kuracağı bir azınlık hükümetine destek verebileceklerini söylediğini aktardı. Ancak ilerleyen dakikalarda Yalçın,sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Azınlık Hükümeti'yle ilgili sorulan bir soruya verdiğim cevap çarpıtılarak, asıl anlamından uzaklaştırılarak medyaya servis edilmiştir' dedi.

3. Meclis'te CHP-HDP Görüşmesi

4. Bahçeli'nin Danışmanı: ‘3 Bin Kişilik Şerefsiz Listesi Var’

5. Deniz Feneri Sanıkları Devletten Alacaklı Çıktı

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Deniz Feneri davasında beraat kararı vermesiyle, bazı sanıklar devletten alacaklı çıktı.

Tüm sanıklar hakkında beraat kararı veren mahkeme; Zekeriya Karaman ve Zahid Akman’ın arasında bulunduğu 12 sanığa, soruşturma sürecinde tutuklu kaldıkları için süreye karşılık tazminat davası açma hakları olduğunu anımsattı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre ayrıca mahkeme, beraat eden her sanığa 3’er bin TL vekâlet ücreti ödenmesine karar verdi. Böylece 20 sanığa 60 bin TL para ödenecek.

6. Bakan Avcı: 'Öğretmenlere Rotasyon Uygulanmayacak'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) dershanelerin kapatılmasını öngören düzenlemeyi iptal etmesini değerlendirdi.

Bakan Avcı ayrıca, öğretmenlere şu anda rotasyonun uygulanmamasına karar verdiklerini açıkladı. Avcı, ''Dün akşam konuyu sayın başbakanımıza da arz ettim. Onun da tavsiyeleri doğrultusunda, bakanlığımızda da yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verildi'' diye konuştu.

7. ABD İncirlik'ten İlk Kez Silahlı İHA Kaldırdı

8. İzmir'de Viyadük İnşaatında İskele Çöktü: 1 İşçi Öldü, 3 İşçi Enkaz Altında

9. Uğur Işılak'tan 'Koalisyon' Şiiri

10. Ekonomi Gündemi: Kırmızı Etin Durdurulamayan Yükselişi

Et fiyatlarındaki artış kurban bayramı öncesinde de hız kesmeden devam ediyor. Karkas etin fiyatı 26-27 TL’yi bulurken perakende fiyatı ise 40-45 TL arasında değişiyor. Sektör temsilcileri ise hükümetin yeni bir planlama yapması gerektiğini söylüyor

Popüler İçerikler

Dünyaca Ünlü Maden Suyunda Dışkı Örneğine Rastlandı: 2 Milyon Şişe İmha Edildi
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı