Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Davutoğlu Koalisyon İçin Görüşme Takvimini Açıkladı

2. Tayland Türkiye'deki Elçiliklerini Kapattı

3. Türkiye'nin En Büyük Çevre Davası Açıldı

Yirmi dört yıldan bu yana Artvin’i yaşanamaz hale getirme tehdidi altına sokan maden faaliyetlerine karşı mücadele, Türkiye’nin en geniş katılımlı çevre davasının açılmasıyla devam ediyor.

10 Temmuz, sabah saat 09.00’da, Artvin Adliyesi’nde buluşan avukatlar, Türkiye Barolar Birliği ve TMMOB’nin desteklediği, 61 avukat tarafından hazırlanan, 760’ın üzerinde davacısı bulunan, 100 sayfanın üzerindeki dava dosyasını Rize İdare Mahkemesi’ne gönderilmek üzere teslim etti.

Ayrıca bakınız: Artvin'de Festival Tadında Bir Doğa Mücadelesi: #ArtvindeMadeneDurDe

4. İncirlik IŞİD'e Karşı ABD Kullanımına Açılıyor

5. Diyarbakır Bombacısı Miting Alanına Böyle Girmiş

Diyarbakır’da HDP’nin 5 Haziran günü düzenlediği seçim mitingi sırasında, 4 kişinin ölümü, 100’den fazla kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan 20 yaşındaki Orhan Gönder’in alana giriş görüntüleri ortaya çıktı. Bu görüntülere göre bombayı koyan Gönder ayrıldığı miting alanına ikinci kez döndü. Saldırıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen 2 polis başmüfettişi de soruşturmalarını sürdürüyor.

6. Savaşa Karşı ‘Barış Bloku’ Kuruldu: 'Hedef Ülkeyi Savaşa Sürüklemeye Çalışan Kışkırtıcıların Karşısına Dikilmek'

Siyasi partiler, sendikalar, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları, Suriye’de olası bir savaşa karşı Barış Bloku kurduklarını açıkladı. yapılan basın açıklamasında 'Girişimimizin temel hedefi, ülkeyi bir savaşa sürüklemeye çalışan kışkırtıcıların karşısına dikilmek, ülkenin içinde ve Ortadoğu'da barışı savunmaktır. Girişimimiz, ülke içinde barıştan yana geniş halk kitlelerini harekete geçirmeyi, uluslararası alanda örgütlenmiş sivil barış İnisiyatifleriyle İşbirliği yaparak bölgeyi bu ölüm çemberinden çıkartmak için çaba göstermeyi amaçlamaktadır. Siyasi görüşü ne olursa olsun bu amacı paylaşan her kurumu, kuruluşu ve kişileri girişimimize omuz vermeye çağırıyoruz' denildi.

7. İstanbul Merkezli 4 İlde IŞİD Operasyonu

8. Melih Gökçek Hakkındaki 'Parsel Parsel' Soruşturmasına Takipsizlik

9. Ali İsmail Korkmaz Ölümünün 2. Yıldönümünde Anılıyor

10. Arda Turan Resmen Barcelona'da

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!