Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1- 5 Soruda Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

2- Meclis Başkanı Yarın Belli Olacak

TBMM'de gerçekleşen Meclis Başkanlığı seçiminin ilk iki oylamasında 4 aday da gerekli çoğunluğu alamadı. Seçim çarşamba günü devam edecek.

İlk turdaki oylamada AKP'li İsmet Yılmaz 256, CHP'li Deniz Baykal 125, MHP'li Ekmeleddin İhsanoğlu 81 ve HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat 81 oy aldı. 2 oy boş kullanıldı, geçersiz oy yok.

İkinci turda ise İsmet Yılmaz 256, Deniz Baykal 128, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 80 oy aldı. Bu turda boş oy yok. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

3- Dışişleri'nden 'Uygur Türkleri' Açıklaması

4- Türkiye'de 100 Binin Üzerinde İşçi Zorla Çalıştırılıyor

Dünyada zorla çalıştırılan işçi sayısı 21 milyon kişiye tırmandı. Türkiye’de bu sınıfta en çok mağduriyet yaşayanlar sokakta çalıştırılan çocuklar, seks işçiliği için getirilen kadınlar ve Suriyeli göçmenlerden oluşuyor. Türkiye’de modern köle sayısı 100 bini aşıyor.

5- Liderler Grup Toplantısında Konuştu

6- LYS Sonuçları Açıklandı

Üniversite adaylarının merakla beklediği LYS sonuçları açıklandı. Tercihler 6-14 Temmuz arasında. ÖSYM’den yapılan açıklamada iki kimya, bir de İngilizce sorusunun iptal edildiği belirtildi. Sorulardan en az birini işaretleyen adayların, bu soruları doğru işaretlediği kabul edilerek puanlama yapıldığı açıklandı.

Sonuçlar ÖSYM'nin sonuç bölümünden görüntülenebiliyor...

7- Edirne'de Tüfekle Köpeği Öldüren Kişiye 1002 Lira Para Cezası

Edirne'de inşaat şantiyesindeki bekçi köpeğine av tüfeğiyle 5 el ateş ederek öldüren 41 yaşındaki Yüksel Kuanç'a hayvan koruma kanunu gereğinde 1002 lira idari para cezası kesildi. Edirne Hayvanları, Doğayı Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri ise eylem yaparak Kuanç'ın tutuklanması gerektiğini savundu.

8- Gençlerin Dövüldüğü Görüntülerden 'Takipsizlik' Çıktı

Gezi Parkı eylemleri sırasında çevik kuvvete bağlı polislerin 8 genci feci şekilde dövdüğü görüntülere ulaşıldı ama savcılık, 'suçu işleyen şüphelilerin tespit edilemediği' gerekçesiyle şüpheli polisler için takipsizlik kararı verdi.

9- Mahkeme: ‘Facebook'ta Paylaşım İfade Özgürlüğüdür, Ceza Verilemez’

10- Yunanistan: ‘Bugün IMF'ye Ödeme Yapmayacağız’

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!