Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Davutoğlu ile İş Dünyasının Sürpriz Geceyarısı Zirvesi

2. Bir Köyün 7 Yıl Boyunca Seyrettiği Tecavüz Davasında ‘Çıldırtan’ Gerçek

Bir köyde 8 yaşından itibaren 7 yıl boyunca tecavüze uğrayan, ailesi başta olmak üzere kimsenin sahip çıkmadığı ve duyup da sustuğu tecavüz olayında haklarında dava açılan 19 sanığın tutuksuz yargılandığı ortaya çıktı...

3. Mirgün Cabas, Banu Güven, Koray Çalışkan ve Pelin Batu’ya ‘Terör’ Soruşturması

Gazeteci Mirgün Cabas, Berkin Elvan soruşturması savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı sırada attığı tweet nedeniyle ' terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Cabas'ın yanı sıra Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven gibi isimler de olay günü sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla soruşturmaya dahil edildi.

4. 'Türkiye'de Eğit-Donat Başladı'

Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Reuters'a yaptığı açıklamada haftalar önce Ürdün'de başlayan eğit-donat programının Türkiye'ye genişletildiğini söyledi. Yetkili, eğitilen Suriyeli muhaliflerin kim olduğu ya da sayıları konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

5. Erdoğan: ‘Diyarbakır'da Sözde Müftü, Eskişehir'de Eşcinsel Aday Göstermiyoruz'

6. AİHM'den Gökçeada'daki Rum Mallarıyla İlgili Tarihi Karar

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Gökçeada’da Rum vatandaşın özel mülkiyetine hukuksuzca el konduğu gerekçesiyle Türkiye’yi mahkum etti. Babasından kalan arazinin Hazine’ye devredilmesi üzerine AİHM’e giden Efthalia Psefteli’nin davası, yüzlerce kişi için emsal teşkil edebilir.

7. New York Times: ‘Türkiye'nin Baş Basın Eleştirmeni Erdoğan’

8.Gezi Direnişi'nin 2. Yıldönümünü

Cumhuriyet tarihinin en önemli eylemlerinden biri olan Gezi Direnişi'nin 2. yıldönümündeyiz. Gezi'yle ilgili herkesin kendine ait bir anısı elbette var. Dün gece bir twitter kullanıcısı bu anıları depreştiren bir dizi tweet attı. Gezi Direnişi'ni tekrar hatırlatan insanları o günlere götüren bu tweet dizisi kimilerini duygulandırdı, boğazlarını düğümledi, ağlattı...   

İşte o çok konuşulan tweet serisi

9. Kazlıçeşme Kurasını HDP Kazandı

10. Kıbrıs'ta 5 Maddede Uzlaşma

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün bir araya geldi.

Liderlerin bir sonraki görüşmesi 17 Haziran'da gerçekleştirilecek. Liderlerin 4 saatlik toplantısında ilk olarak baş başa görüşme gerçekleşti, ardından basına verildi ve heyetler arası görüşmeye geçildi.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"