Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Erol Büyükburç Yaşama Veda Etti...

2. İlkokul Çocuklarına Skandal Kitap

İstanbul Esenler'de 'Bir Kitap Bir Dünya Projesi' kapsamında ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerine 'Çiçek Bahçesi' isimli bir kitap dağıtıldı. 'İyi aslan tarafından huzur içerisinde yönetilen orman ülkesinde darbe yapmak isteyen sırtlanların” anlatıldığı çocuk kitabında “Dişi hayvanlara özgürlük verdiğimizde, kendilerini erkeklerle bir tutacaklar. Çalışmaya başladıklarında, ailelerine ayıracak vakit bulamayacaklar” deniliyor. Kitabın içeriğine büyük tepki geldi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı kitabın içerdiği uygunsuz ifadeler nedeniyle toplatılması talimatını verdi.  Ayrıca, kitaba uygunluk veren komisyon hakkında da inceleme başlatıldı. Kitabı “Cüneyd Suavi” takma adıyla Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Şükrü Şumnu 'Böyle çocuk hikayelerinde abartı olur” dedi.

3. Elazığ'da Aile Bakanlığı'na Bağlı Tecavüz Merkezi: 'Personel Görevden Alındı'

Elazığ’da yurttan kaçan 4 kızın ifadeleri dehşete düşürdü. 6 yıl boyunca istismara uğradıklarını söyleyen kızlar, yaşadıklarını anlatmalarına rağmen işlem yapılmadığını savundu. Yurdun müdür yardımcısı ve psikoloğunun da tacizleri raporladığı ama yetkililerin ‘sessiz’ kaldığı ortaya çıktı. Türkiye'yi dehşete düşüren haber üzerine üç müfettiş görevlendirildi. Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezindeki cinsel istismar soruşturması kapsamında personelin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açığa alındığı açıklandı.

4. Gazi Katliamının Üzerinden 20 Yıl Geçti

90'lı yıllar, çoğu kesim tarafından Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olarak kabul edilir. 1980 darbesi sonrası sindirilen halk, 90'lı yıllarda devlet içerisindeki illegal örgütlerin gerçekleştirdiği faili meçhullerle sarsıldı. 1995 yılı ise Mehmet Ali Birand'ın deyimiyle 'korkunun yılıydı'. 

12 Mart 1995 günü Gazi Mahallesi'ne giren ve kimlikleri hala belirlenemeyen şahısların, üç kahvehane ve bir pastahaneye açtıkları ateşle birlikte üç gün sürecek kanlı olaylar başlamıştı.

5. Fakülte Sekreteri Tiziano Tablosunu Açık Saçık Buldu: 'Sansür Mansür Bir Şey Yapın'

İstanbul Üniversitesi Sanat tarihi Kulübü öğrencilerinin panel hazırlığı, afiş için seçtikleri İtalyan ressam Tiziano’nun tablosu yönetim tarafından açık saçık bulununca durum sosyal medyalık oldu.

6. Ferguson'da 2 Polis Vuruldu

7. Erdem Başçı'nın Düşük Faiz Reçetesinde Neler Var?

8. 47. SİYAD Ödülleri'ne 'Kış Uykusu' Damga Vurdu

9. Sağlık Çalışanları Yarın Grevde

10. Cem Yılmaz SİYAD Konuşması ve Hakan Hepcan Atışması ile Sosyal Medyanın Gündeminde

Cem Yılmaz 47. SİYAD Türk Sineması Ödülleri gecesine AKM taşlaması, Fazıl Say göndermesi ve Gonca Vuslateri  taklidi ile Cem Yılmaz damga vurdu.

47. SİYAD Türk Sinema Ödülleri'nde Cem Yılmaz Show

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Hakan Hepcan'ın  Twitter'da kendince takipçilerine cevap veren Cem Yılmaz'ın sosyal medya üzerindeki imajı hakkında tweet atmasıyla başladı. O sırada birçok takipçisine cevap veren Cem Yılmaz bu tweet'i de es geçmedi ve ilginç bir tartışma yaşandı.

İşte Vine Fenomeni Hakan Hepcan ile Cem Yılmaz'ın Girdiği Tartışma Üzerine Twitter Tepkileri

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!