Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Özgecan'ın Katil Zanlılarından Kan Donduran İfade

Yakalanan zanlılardan minibüs Şoförü Suphi Altındöken ve Arkadaşı Fatih Gökçe'nin ifadesi ise vahşetin boyutlarını gözler önüne serdi. Zanlıların ifadeleri birbirini tutmazken minibüs şoförü Altındöken tecavüze kalkıştığı iddialarını reddetti, 'Öldürme niyetim yoktu pişmanım' dedi.

2. İşsizlik 4 Yılın Zirvesinde

3. Türkiye, Yemen'deki Elçilik Faaliyetlerini Askıya Aldı

4. Uludere'de İstihbarat 'Kaçakçı' Raporu Vermiş

Uludere operasyonuna ilişkin 23 Aralık 2013’te Askeri Savcı’ya ifade veren Albay Eker, İHA görüntülerini Yarbay Taner Dündar, Tuğgeneral Halil Erkek’le birlikte izlediklerini ve grubun kaçakçı olduğu kanaatine vardıklarını söyledi... Kanaatlerini 2. Ordu Komutanı Org. Servet Yörük’e de anlattığını belirten Albay Eker, ‘2. Ordu’nun grubu sınırı geçtikten sonra yakalamak için hazırlık yaptığını’ ve Genelkurmay’ın hava harekatına kendilerine danışmadan karar verdiğini belirtti.

5. 'Dans Etmek Nedir? Biliyorsan Fatiha Oku'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ile ilgili, 'Bu alçaklığın, bu canice, vahşice yapılan bu katlin failleri yakandı. İnşallah hakkettikleri cezayı da en ağır şekilde almaları için bizzat davanın takipçisi olacağım. Şu anda da zaten takip ediyorum' dedi. Erdoğan her yıl 14 Şubat’ta kadına şiddeti dans ederek protesto eden “1 billion rising” (1 milyon ayaklanıyor) etkinliği kapsamında Ankara’daki eyleme katılan CHP'li vekil Aylin Nazlıaka'yı eleştirdi ve 'Bu ne biçim iştir? Önce sen biliyorsan bir Fatiha oku' dedi.

6. Nihat Doğan Acun Ilıcalı'dan Affını İstemiş

7. Türkiye #Özgecanaslan'ı Konuşuyor

Twitter'da 13 Şubat Cuma'dan bu yana #ÖzgecanAslan etiketiyle 2 milyon 783 bin tweet, kadınların başlarından geçen taciz olaylarını anlattığı #sendeanlat etiketi altındaysa 430 bini aşkın tweet atıldı.

Twitter'da 13 Şubat Cuma'dan bu haberin yazıldığı saate kadar #ÖzgecanAslan etiketi altında yaklaşık 2 milyon 800 bin tweet paylaşıldı. Cinayetle ilgili gelişmelerin de takip edildiği etiket altında birçok kullanıcı duyduğu üzüntüyü ve öfkeyi ifade ediyor. Özgecan Aslan cinayeti, Twitter'da 9-15 Şubat tarihleri arasında dünya genelinde en çok konuşulan üçüncü konu olarak ön plana çıkıyor.

8. Özgecan'ın Babası: ‘İdam Çözüm Değil’

Özgecan Aslan'ın bıçaklanıp yakılarak öldürülmesiyle yeniden gündeme gelen idam tartışmalarına Özgecan'ın babasından yorum geldi: 'İdam gelsin ama çözüm değil.'

9. Emre Uslu: 'Fuat Avni’yi Bulma Şenlikleri Devam Ediyor…'

Akşam, Star ve Güneş gazeteleri Fuat Avni'nin Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu olduğunu iddia etti. İddialara internet sitesinden açıklama yapan Emre Uslu 'Adım gibi eminim ki kumpasçılar da benim Fuat Avni olmadığımı biliyor. Seçimler bitene kadar Fuat Avni’yi bulamadık Emre Uslu verelim diye Fidan’a yönelik eleştirilerin önünü kesmek için böylesi bir mizansenin içine girilmiş olabilir' ifadelerini kullandı.

10. Balyoz Davasının 5'No'lu Harddiski Kopya Çıktı

Balyoz davasında 132 sayfalık bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, '11 ve 17 No'lu CD'lerde dosyaların oluşturulma ve değiştirilme tarihi ile ilk kullanılma tarihleri arasında çelişkiler var. 5 No'lu sabit hard diskteki suça konu bütün dosyaların, başka bir kaynak ortamdan kopyalandığı belirlenmiştir' denildi.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!