Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Meclis 'Yüce Divan'ı Görüşüyor

2. TÜBİTAK ve TİB'e 'Telekulak' Operasyonu

Ankara merkezli 4 ilde ‘yasadışı dinleme’ ve ‘paralel yapı’ iddialarına yönelik operasyon başlatıldı. TİB'den 22, TÜBİTAK'tan 6 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor. Bu kişiler arasında TÜBİTAK'ın eski başkan yardımcısı Hasan Palaz, TİB eski başkanvekili Osman Nihat Şen, TİB Bilgi Sistemleri Dairesi'nin eski başkanı İlhan Elieyioğlu da var. Bu üç isim ve TİB Veri İşlemleri Koordinatörü İsmail B, hâlâ aranırken, diğer 24 kişi gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cemaate yönelik operasyonların süreceği mesajını verdi:  'Daha çok şeyler dökülecek, eteklerde daha çok gizli şeyler var'.

3. 'Fuat Avni' Hesabı İçin Engelleme Kararı

Ve  Fuat Avni operasyonu yine bildi... Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle 'Fuat Avni' adlı Twitter hesabıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi de 'Fuat Avni' adlı Twitter ve Facebook hesaplarına erişimin engellenmesine karar verdi.

4. İçişleri Bakanlığı'ndan Nihat Kazanhan Açıklaması: 'Bazı Polisler Kusurlu Olabilir'

Nihat Kazanhan'ın başından çıkan mermi. Fotoğraf: Mustafa Türk / Al Jazeera Türk

5. Davutoğlu'ndan Hrant Dink Mesajı

6. 21 İlin Emniyet Müdürü Değişti

7. Merkez Bankası Faizi Düşürdü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Eyy Merkez Bankası faizleri indirmek için neyi bekliyorsun?” çıkışından sonra gözlerin çevrildiği Merkez Bankası faiz oranını yarım puan düşürdü. Merkez Bankası politika faizi olan 1 haftalık repo faizini yüzde 8,25'ten yüzde 7,75'e düşürürken marjinal fonlama oranını yüzde 11,25'te, borçlanma faizini ise yüzde 7.50'de serbest bıraktı.

8. KCK'dan 'Hendekleri Kapatın' Talimatı

KCK’nın yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olumsuzluklara rağmen, Öcalan'ın hazırladığı ve hükümete sunduğu çözüm taslağına destek verilmesinin tarihsel öneme sahip olduğu belirtildi. Çözüm sürecini sabote etmek çabalarına dikkat çeken KCK, Cizre’deki hendeklerin kapatılmasını istedi.

9 . Kasada Parası Yetmeyen Kıza Yardıma Gelen Teyze

Altan Erkekli'nin sunduğu 'Sen Olsan Ne Yapardın' adlı programda parası çocuk bezi ve mamaya yetmeyen kadına insanların verdiği tepki ölçülmek istenmiş. 

Sosyal medyada çok konuşulan ve Ekşi Sözlük'te hakkında başlık açılan video pek çok kişinin gözyaşı dökmesine sebep oldu ve 'çaresiz anne'nin yardımına koşan iyi yürekli teyze gönüllerde taht kurdu. 

Ancak TRT 1'de yayınlanan bu 'sosyal deney'de altyazı olarak yer alan 'yoksulluk verileri' gözlerden kaçmadı ve eleştirilere yol açtı. Programda verilen bilgi şöyle: 'Yoksulluk sınırı 2002'de %30 iken günümüzde %2'ye kadar düştü'

10. Müslüman Gence Bu Akşam Fransız Vatandaşlığı Verilecek

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'