Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1. Hrant Dink Öldürülüşünün 8. Yılında Agos Önünde Anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülüşünün sekizinci yılında binlerce kişi Taksim’den, Şişli-Osmanbey’deki Agos gazetesi önüne yürüdü.

Bu yıl Agos Gazetesi’nden kalabalığa seslenen isim yazar Murathan Mungan oldu. Mungan 'Yerini bulmamış adalet katillerini ve kurbanlarını çoğaltır. Hrant için, adalet için sekiz yıldır haykıranlar artık demokrasinin karikatürünü değil, kendisini istiyoruz.' dedi.

2. Ve Erdoğan Kabine'yi Topladı...

3. Cizre Emniyet Müdürü Tutuklandı

Hrant Dink suikastına ilişkin 'kamu görevlilerinin ihmali' olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Cizre Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Ercan Demir çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

4. Meclis Genel Kurulu'nda Yüce Divan Oylaması Yarın

Meclis Soruşturma Komisyonu’nda Yüce Divan’a gönderilmemesi kararlaştırılan dört eski bakan hakkında son sözü Meclis Genel Kurulu söyleyecek. Dört eski bakan hakkında yarın oylama yapılacak. Bakanlar hakkındaki önergeler Meclis Genel Kurulu’nda ayrı ayrı oylanacak ve gizli oylama yapılacak.

5. Dünyada Gelir Eşitsizliği Uçurumu Büyüyor

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam tarafından yayınlanan verilere göre, dünyanın en zengin yüzde 1'lik kesiminin elinde bulunan servet, tüm dünyanın geri kalanındaki servetten daha fazla olmak üzere.

6. Sosyal Medya Bu Fotoğrafı Konuşuyor

7. Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı Kuşatıldı

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi El Kaide militanlarını silahlandırmakla suçlayan Şii Ensarullah Hareketi militanları Cumhurbaşkanlığı Ofisi Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'i kaçırdı ve sarayı kuşattı. Şii militanlar ile saray muhafızları arasındaki çatışma, çok sayıda kişinin ölmesi ve yaralanmasının ardından varılan ateşkesle son buldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Körfez ülkeleri seyahatinin son ayağı olan Yemen'e yapacağı ziyaret ülkedeki güvenlik krizi sebebiyle ertelendi.

8. Yaban Domuzuna Taşlı Eziyete Tepkiler Sürüyor...

9. CHP'den 'Reklam Arası'na Suç Duyurusu

10. Mehmet Metiner'den CHP'li Kadınlara: 'Cumhuriyet Artıkları'

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!