Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

1.ASELSAN Mühendisinin Ölüm Raporu Açıklandı

2. 2014 Tarihin En Sıcak Yılı Oldu

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi ile Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, 2014'ün, kayıtların tutulmaya başladığı 1880 yılından beri en sıcak yıl olduğunu bildirdi.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ile Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), 2014'ün, kayıtların tutulmaya başladığı 1880 yılından beri en sıcak yıl olduğunu bildirdi.

3. Şırnak Barosu'nun Raporuna Göre 12 Yaşındaki Nihat, Özel Harekat Tarafından Vurulmuş

Şırnak Barosu İnsan Hakları Merkezi, 14 Ocak'ta polis kurşunuyla kafasından vurularak hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan 'la ilgili bir araştırma raporu hazırladı. Rapora göre Kazanhan özel harekat polisleri tarafından vuruldu. Raporda, Kazanhan'ın vurulduğu bölgeye halen olay yeri inceleme ekiplerinin gönderilmeği belirtildi.

4. Türkiye Kara Para Aklamada 145 Ülke Arasında 26'ncı Sırada

Küresel Finansal Dürüstlük Örgütü’nün çalışmasına göre 2003- 2012 yılları arasında Türkiye’den 35 milyar 601 milyon dolar yasadışı yollarla yurtdışına çıkarılarak aklandı. Türkiye kara para aklamada 145 ülke arasında 26. sırada yer aldı.

5. Duayen Gazeteci Birand Ölümünün 2. Yılında Anıldı

6. İş Arayan Her 100 Kişiden 30'u İş Bulamıyor

Ekim 2014 itibariyle son bir yılda Türkiye'de işgücündeki artış 1 milyon 929 bin kişi olurken artış oranı bir önceki yılın aynı ayına göre (Ekim 2013) yüzde 345'i buldu. İşgücü içinde istihdam edilenler 1 milyon 356 bin kişi, işsiz sayısı ise 573 bin kişi arttı. İş arayan her 100 kişiden 30'u işsiz kaldı.

7. Türkiye'deki 10 Kadından 4'ü Şiddet Mağduru

Altı yıldan bu yana kadına şiddetle ilgili verileri paylaşmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın gizlice yaptırdığı rapora göre kadınların yüzde 89’u şiddete uğrasa da hiçbir yere başvurmuyor, şiddete uğrayan kadınların oranı ise yüzde 38.

8. IŞİD 2 Eşcinseli Yüksek Binadan Atarak Öldürdü

9. Acı Rapor: İş Cinayetlerinin Hepsi Önlenebilirdi

2014 iş cinayetleri raporuna göre yaşanan ölümlerin hepsi önlenebilir. Kuralsız çalışma, yasal düzenlemere, iş cinayetyerinin en önemli nedeni. Rapor, cinayetlerin önlenmesi için işçilere ve sendikalara mücadele çağrısı yaptı.

10. Trabzon'daki Çığ Felaketine Tutuklama

Trabzon’un Çaykara ilçesinde Balkodu-2 HES inşaatında 10 Ocak cumartesi günü meydana gelen çığ felaketinde 5 işçinin yaşamını yitirmesi ile ilgili soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen yüklenici firma yetkilisi tutuklandı, 2 kişi de ‘Adli kontrol’ koşuluyla serbest bırakıldı.

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı