Bugün Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Yeni Normale Dönüş Nasıl Olacak?

Türkiye’de bugün yaklaşık 15 aydır süren yasaklar iptal oluyor. Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla yürürlüğe giren yasaklar, ara ara 15 aydır devam ediyordu. Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine toplantısıyla birlikte, 1 Temmuz’dan sonra sokağa çıkma yasaklarının iptal olacağı duyurulmuştu. İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz itibariyle hayata geçen yeni normalin nasıl olacağını duyurdu. İşte İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı yeni normal genelgesi…

Bugün Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Türkiye’de hafta içleri saat 22.00’den sonra, hafta sonları ise pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün itibariyle son buldu.

Artık akşamları sokağa çıkma yasağı olmayacak. Aynı şekilde hafta sonlarında da yasak uygulanmayacak.

Ayrıca sokağa çıkma yasakları boyunca devam eden şehirler arası seyahat yasağı da iptal edilmiş durumda. Vatandaşlar istedikleri gibi şehirler arası yolculuk yapabilecek.

Tüm işyerleri açık olacak ve saat kısıtlaması olmayacak. Ayrıca kapalı yüzme havuzları, hamam, sauna ve mesaj salonları da açılacak.

Kahvehanelerde oyun oynanması yeniden serbest hale gelecek. Eğlence mekanları kapılarını yeniden açacak.

Nargile salonu ve nargile kafeler kapalı olacak, konaklama tesisleri de dahil olmak üzere hiçbir iş yerinde nargile servisi yapılmayacak.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı