Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazanın Bereketine Şükretmek İçin Şükür Duası

Rızkın bollaştığı, bereketin arttığı güzelliklerin ve iyiliğin ayı Ramazan'ı tüm Müslüman alemi ile birlikte ibadet ve şükürle yaşıyoruz. Bugün sekizinci iftarını gerçekleştirecek olan Müslümanlar, Ramazan'a kavuşmanın ve ilk haftasını sağ salim tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorlar. Nefsine hakim olup, Allah'a verdiği nimetler için şükretmenin ayı olan Ramazan'da sık sık şükür etmeye özen göstermek gerekmektedir. Zira şükretmek, nefsimize hükmetmemizi de sağlar. Ramazan ayının bereketine şükretmek için okunacak dualardan biri de şükür duasıdır. Peki, Ramazanda okunacak şükür duası hangisidir? Şükür duasının okunuşu ve anlamı nedir? 

İşte, Ramazanda okunacak dualardan: Şükür duası

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Tüm dünyada İslam alemi tarafından coşkuyla karşılanan Ramazan ayı bu yıl 23 Mart Perşembe günü başladı. Bugün, yani 30 Mart Perşembe günü mübarek Ramazanın sekizinci günü. Her sofrada Allah'a şükreden Müslümanlar Ramazan ayı boyunca, Ramazan sofralarının bolluk ve bereketi için de Allah'a şükrederler. Ramazan'a kavuşmak, her Müslüman için çok önemli ve kıymetlidir. 

Ramazan'a kavuşmanın huzuru ve mutluluğu, bir sonraki Ramazan'a sevdiklerimizle birlikte kavuşmak için sık sık şükür duası okunmalıdır. Peki, Ramazanda şükür duası nasıl yapılır? İşte, şükür duası ile ilgili detaylar 👇

Ramazan'da Şükür Duası Etmenin Önemi Nedir?

Şükür için Allah'a dua etmek Hz. Muhammed'in (S.A.V.) en önemli sünnetlerinden biri olarak ifade edilir. Bu yüzden Allah'a şükretmek için dua okumak Müslümanlar tarafından gerçekleştirilmesi gereken önemli görevler arasında sayılır. 

Şükür müminleri, Allah'a yaklaştırır. Sıkıntı, kötü enerji ve olumsuzluklardan kurtarır. Rabbinin verdiği nimetlere, ömre ve sağlığa şükretmek, nefse hükmetmeyi de sağlar. Ramazan ayında nefse hakim olmak oruç ibadetini doğru şekilde yerine getirmek, kötülüklerden ve günahtan uzaklaşmak için büyük önem taşır. Şükür duası etmenin daha pek çok fazileti bulunmaktadır. 

Şükür Duasının Faziletleri

  • Allah'a verdiği nimetler ve tüm güzellikler için şükretmek, rızkın artmasını sağlar,

  • Şükür duası okunan hanede kolay kolay geçim sıkıntısı yaşanmaz,

  • Nefse hükmetmeyi sağlar,

  • Sıkıntı, kötü enerji ve olumsuzluklardan kurtarır, 

  • Huzursuzluk, mutsuzluk ve sıkılmadan kurtarır, 

  • Kişinin iç huzurunu artırır, 

  • Açgözlülükten korur, 

  • Aza kanaat etmeyi, olana şükretmeyi öğretir, 

  • Kulluk bilincini muhafaza etmeye yardımcı olur, 

  • Yüce Allah, şükür duası okuyanlara karşılık verir ve dualarını, dileklerini kabul eder.

Şükür Duasının Okunuşu ve Anlamı

Allah'ın verdiği sağlığa, ilme, akla, rızka, nimetlere, aileye ve tüm güzelliklere şükretmek gerekir. Ayrıca aldığımız her nefes için Rabbimize şükretmek ve Hz. Peygamber'in verdiği güzel haberlere de şükretmek gerekir. Yaşantımızı onurlu, sağlıklı, mutlu, iyilik ve güzelliklerle sürdürmek için edilecek şükür duasının okunuşu ise şu şekildedir: 

Allahümme inni es'elüke min hayri ma seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün. Ve'neuzü bike min şerri meste'azeke minhü nebiyyüke Muhammedün. Ve ente'l müstean ve aleyke'l belağ ve la havle ve la kuvvete illa billah.

Şükür Duasının Türkçe Meali

Rabbim, senin peygamberin Muhammed'in senden dilediklerini bende dilerim. Peygamberin sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırız. Yardım ancak senden dilenir ve beklenir. İnsanı dünya ve ahiretin muradına eriştiren ancak sensin. Günahtan kaçmak için güç, ibadet edebilmek için kuvvet ancak Allah'ın yardımıyla kazanılır. (Tirmizi 89)

İlginizi Çekebilir

Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Sabır ve Şükür Ayı Ramazan'da Okunacak Sabır Duası
30 Mart İftarlık Tarifler: İftar Sofralarınız İçin 30 Dakikada Yapılabilecek 10 Kolay ve Ekonomik Tarifler

Popüler İçerikler

"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi