Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazan Ayında İyilik ve Güzellik Dilemek İçin Salat-ı Münciye

Tüm İslam aleminin hasretle beklediği Ramazan ayı bu yıl 23 Mart Perşembe günü başladı! Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Müslümanlar, her günü dualar ve ibadetlerle geçirmeye özen gösteriyorlar. Bugün mübarek Ramazan'ın yirmi dördüncü gününe kavuştuk. Kadir gecesinin gizlendiği Ramazan ayının son on gününde Hz. Muhammed (s.a.s.)'e salat ve selam ederek dua etmenin önemi arttı. Salat-ı tefriciye okuyarak Allah'a sığınılan bugünlerde okuması faziletli olan dualardan biri de Salat-ı Münciye duasıdır. Peki, Ramazanda salat-ı münciye (salaten tüncina) okumanın önemi nedir? Salat-ı müncüyenin faziletleri nelerdir? Salat-ı münciye duasının okunuşu ve Türkçe meali nedir? 

İşte, Ramazanda okunacak dualardan: Fil Suresi

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Ramazan ayına kavuşmanın hayrıyla bu mübarek günleri dualar ve ibadetlerle tamamlamak çok önemlidir. Bu yıl 23 Mart Perşembe günü başlayan mübarek Ramazan'ın sonuna yaklaşıyoruz. Bugün, yani 15 Nisan Cumartesi günü Ramazanın yirmi dördüncü günü. 

Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız ve her günün Kadir gecesi olma ihtimali olan bu önemli günlerde Allah'a sığınmak, dua ve dileklerin hayırlara vesile olmasını beklemek gerekmektedir. Bu nedenle Hz. Peygamber'e salat ve selam ila dua etmenin faziletleri çok fazla. Peki, Salat-ı Münciye'nin (Salaten Tüncina) okunuşu ve anlamı nedir? 

İşte, salat-ı münciye ile ilgili detaylar

Ramazanda Salat-ı Münciye Okumanın Önemi ve Faziletleri Nelerdir?

Mübarek Ramazan günlerinde duaların kabul edilmesi için en önemli şart samimi, devamlı ve Allah'tan isteyerek yapılmasıdır. Hz. Muhammed (S.A.V.), Allah'ın sevgili kulu ve elçisi olduğu için Hz. Peygamber'i aracı tutarak dua etmenin hayırlara vesile olacağına inanılır. 

Salat-ı münciye duası da diğer 'Salat-ı Tefriciye' dualarında olduğu gibi Hz. Peygamber'e salat ve selam edilen bir duadır. Resulullah (s.a.s.) dua eden bir adımın kendisine salat ve selam okuduğunu görmüş ve şöyle buyurmuş: 

'Biriniz dua ederken, Allah Teala’ya hamd-ü sena ederek başlasın, sonra onun Peygamberine salat okusun, sonra da dilediğini istesin.' (Ebû Davûd, Vitr, 23)

İstenilen her vakit okunabilen salat-ı münciye, sözlük anlamı olarak da 'seslenmek, istemek ve çağırmak' anlamlarına gelir. Salaten Tüncina, Allah'a sığınmak, günahlardan arınmak, iyilik ve güzelliğe yönelmek, Hz. Peygamber'i aracı tutarak onun vesilesiyle Allah'tan istemek ve duaların hayırlara vesile olması için okunur. 

Salaten Tüncina, yolculuğa çıkıldığında varacağın yere sağ salim ulaşmak, dardan kurtulmak ve yaradana seslenmek için okunabilir. Dua ve ibadetlerin kabulü için namazlardan sonra okunması da tavsiye edilmektedir.

Salat-ı Münciye Okunuşu ve Anlamı

Allaahumme salli ala seyyidina Muhammedin, salaten tüncina biha min cemıil ehvaali afat, ve takdi lena biha cemi'al hacat, ve tutahhiruna biha min cemi'isseyyi'aat ve terfe'una biha a'ledderecaat, ve tübelliğuna biha aksa'l gayat, min cemi'il hayrati fi'l hayâati ve ba'del memaat. 

Salaten Tüncina (Salat-ı Münciye) Meali

Allah'ım Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya salat eyle. Öyle bir salat ki o salat vesilesiyle bizi tüm korku ve afetlerden kurtar, bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün günahlardan temizle, bizi derecelerin en yücesine yükselt ve onun vesilesiyle bizi hayatta ve ölümden sonra tüm hayırların en son noktasına ulaştır. Şüphesiz sen her şeye kadirsin.

İlginizi Çekebilir

Ramazan'da Hangi Tespihler Çekilir? Ramazan Ayında Çekilecek Tespihler ve Zikirler Nelerdir?
Kadir Gecesinde Okunacak Dualar ve Yapılacak İbadetler Nelerdir? İşte Kadir Gecesi Duasının Okunuşu ve Anlamı

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı