Bugün Oldukça Şaşırtıcı Gelse de 20 Yıl İçerisinde Gayet Normal Karşılayacağımız 15 Şey

Teknolojinin gelişim ivmesi takip etmekte zorlanacağımız kadar hızlı artıyor. Her geçen gün yeni şeylere alışmaya devam ediyoruz. Bu hızla gidersek bugün şaşırdığımız şeyler 20 yıl sonra oldukça normal hale gelebilir. İşte 20 yıl sonra gayet sıradan kabul edilmesi muhtemel 15 şey!

1. Gerçeğe birebir benzeyen bilgisayar oyunları.

Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki daha dün atari oynarken bugün neredeyse gerçek gibi gözüken grafiklere sahip oyunlarla baş başayız. Bundan 20 yıl sonra internette gördüğümüz bir görselin video mu yoksa bilgisayar oyunundan bir kesit mi olduğunu ayırt edemeyebiliriz.

2. Gerçek partnerleri aratmayacak seks robotları.

Takvimler 2040'ı gösterdiğinde, en sıradan alışkanlıklarımız bile başka bir forma dönüşmüş olabilir. Gelişen teknolojiyle her geçen gün çağ atlayan robotlar, iş hayatındaki yerimizi almakla kalmayıp yatak odamıza kadar girebilirler.

3. Nakitsiz bir hayat!

Nakit para kullanım oranı her geçen gün azalıyor. Bundan 20 yıl sonra kağıt para sembolik bir şeye dönüşebilir. Daha şimdiden yanına nakit almadan dışarı çıkan ve tüm alışverişini kredi kartlarıyla ya da mobil ödeme yöntemiyle yapan insanlar mevcut.

4. Geleneksel isimleri unutturacak X Æ A-12 benzeri isimler.

Çocuklara ebeveynlerimizin adını verdiğimiz dönemler geride kaldı. Her geçen gün daha ilginç isimlerin tercih edildiğini duyuyoruz. Elon Musk'ın çocuğuna verdiği enteresan isim ya da kod, 2040 yılında gayet normal kabul edilecek hale gelebilir.

5. Değişen güzellik algısıyla birlikte birbirine benzeyen insanlar/ünlüler.

Tek tip güzellik anlayışı ve estetik konusundaki gelişmeler, ekonomik gücü olan insanların görünüşünü tamamen değiştirmesine olanak tanıyor. Bundan 20 yıl sonra herkes birbirine benzemeye başlarsa şaşırmayın.

6. Tokalaşmadan selamlaşılan bir dünya.

Pandemi sonrasında değişen alışkanlıklarımızın en başında tokalaşmak geliyor. Salgın nedeniyle aldığımız tedbirler arttıkça, eski alışkanlıklarımızı da unutmaya başlıyoruz. Eskisine nazaran çok daha mesafeli davrandığımız yeni dünyada, eski usül tokalaşmaların yeri olmayabilir.

7. Hem eşyalarınızın hem de sevdiklerinizin yerini saniyeler içerisinde bulacağınız sistemler.

Bu teknoloji zaten var ancak henüz yaygın hale gelmedi. Bundan 20 yıl sonra hala akıllı telefon kaldıysa, bu cihazlara tıklayıp çocuğunuzun okulda olup olmadığını ya da anahtarlarınızı nerede unuttuğunuzda anında öğrenebileceksiniz.

8. Takibi mümkün olmayan kripto paralarla alışveriş yapmak.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paralar uzun süredir hayatımızda yer etti. Takibi mümkün olmaması nedeniyle yasa dışı para transferlerinde de tercih edilen kripto paralar, geleceğin ödeme yöntemi haline gelebilir.

9. 'Eve götür' dediğiniz anda direksiyona dokunmaksızın sizi evinize bırakan otomobiller.

Sürücüsüz araç teknolojisinin 20 yıl sonra geleceği noktayı tahmin etmek pek kolay değil. Yine de takvimler 2040'ı gösterdiğinde artık araç kullanmamıza gerek kalmamış olabilir. Bu teknolojinin yaygın hale gelmesi belki de an meselesi.

10. Pencerenize tıklayan bir drone sayesinde kargonuzu teslim almak.

Bu teknolojinin de test edilmeye başlandığını biliyoruz. Bundan 20 yıl sonra kargonuz kapınıza geldiğinde, karşınızda teşekkür edecek bir kargocu bulamayabilirsiniz. Neyse, kırmadan getirsinler yeter. 😅

11. Bizi bizden daha iyi tanıyan sevgili bulma uygulamaları.

Akla Black Mirror dizisini getiren bu olay, aslında pek de şaşırtıcı sayılmaz. Bu gibi uygulamalar hakkımızda o kadar çok veriye sahip ki ilgi alanlarımızı bizden daha rasyonel bir şekilde ölçebiliyorlar. İlerleyen yıllarda kiminle sevgili olacağımıza bu tarz uygulamalar karar verirse şaşırmayın.

12. En büyük dileğimiz: Kanseri Yenmek

Çağımızın en tehlikeli hastalıklarının başında gelen kanser, her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Umarız takvimler 2040'ı gösterdiğinde kanser basit bir hastalığa dönüşmüş olur ve birkaç ilaçla kolaylıkla hastalığı atlatabiliriz.

13. Saniyeler içerisinde her dili anlamamızı ve konuşabilmemizi saylayacak gelişmiş çeviri uygulamaları.

Modern çeviri uygulamaları, küçük hata payıyla birlikte, her dilde iletişim kurmamıza yardımcı oluyor. Bundan 20 yıl sonra, sesimizi kaydedip anında farklı dile çeviren gelişmiş çeviri cihazları, dil bariyerini tamamen ortadan kaldırabilir.

14. Günlük hayattaki rutin işlerimizi üstlenecek: Yardımcı Robotlar

İşlerimizi kolaylaştıran robotlar uzun yıllardır hayatımızda. Yapay zeka alanındaki gelişmelerle ve entegre sistemlerle birlikte, 20 yıl sonra ev işlerindeki en büyük yardımcımız robotlar olabilir. Sadece sesle komut verdiğiniz bir cihazın fırına pizza atıp pişince servis etmesi ve istediğiniz filmi açması, yakın gelecekte gayet normal karşılanabilir. Jetgiller'e biraz haksızlık etmiş olabilir miyiz? 😅

15. Turistik uzay seyahatleri ve sosyal medyada uzayda çekilmiş selfie'ler paylaşan influencer'lar

Aslında uzay turizmi 2000'li yılların başında gerçeğe dönüştü. Turistik amaçla ilk insan uzaya seyahat etti. İlerleyen yıllarda bu seyahatlerin maliyetleri azalırsa, tatilini uzaya giderek değerlendiren ve sosyal medya paylaşımlarıyla hepimize ilham olan influencer'lar görebiliriz. 😅

Geleceğin neler getirebileceğini merak edenleri şöyle alalım;

Yakın Bir Gelecekte Gerçekleşmesini Beklediğimiz 10 Teknoloji
Bugün Bize Çok Normal Gelse de Bundan 50 Yıl Sonra 'Biz Bunları Nasıl Yapmışız!' Dedirtecek Şeyler
2050 Yılında Dünyada Olması Öngörülen 15 Korkunç Olay

Popüler İçerikler

Yabancılar Hayran Kaldı: Mourinho'nun Trabzonspor Maçındaki Heyecanı Dünyanın Dilinde
Güldür Güldür Show'dan Duygulandıran 29 Ekim Skeci Geldi
Narin Cinayetinde İlk Duruşma Başladı! Sanıklar Hakim Karşısında: Baba Arif Güran Fenalaştı
YORUMLAR
11.08.2020

#12 En büyük dileğimiz: Kanseri Yenmek.. Tek İsteğim Bu Ve Bunun Gibi Ölümcül Hastalıkların Tedavilerinin Bulunması..

11.08.2020

peki uçan araba ve yürüyen uçak

12.08.2020

1.deki gibi bir şey olması, çığır açar insanlık tarihinde(dizinin son sezonunun ilk bölümünü izleyen varsa anladı demek istediğimi)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ