Bugün Neler Yaşandı? Günün Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (8 Mayıs 2023)

8 Mayıs 2023 günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmelerini ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.

Siyasi parti temsilcileri ve cumhurbaşkanı adaylarının seçim propagandası konuşmaları, TRT'de yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Adaylarının Konuşmaları TRT'de Yayınlandı

KONDA araştırmacısı Erman Bakırcı, İngiliz Haber Ajansı Reuters'a yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilk kez oy kullanacak seçmenler arasındaki oy oranının, diğer yaş gruplarına göre daha düşük olacağını vurguladı.

Reuters Analizi: İlk Kez Oy Verecek Gençler Erdoğan'a Nasıl Bakıyor?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da düzenlediği mitingdeki olaylarla ilgili 15 kişi gözaltına alındı.

Ekrem İmamoğlu'nun Mitingine Taşlı Saldırı: 15 Gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitingine yapılan taşlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Erzurum'daki Saldırı Sonrası Erdoğan’dan İlk Açıklama: "Hezimete Şimdiden Kılıf Arıyorlar"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mitingi sırasında yapılan taşlı saldırı için "Fotoğrafa da bakmak lazım" dedi. Kalın, belediye otobüsleriyle kapatıldığı iddialarını gündemine almadan izin verilen yerde miting yapılmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Çocukların Yaralandığı Saldırı İçin: "Fotoğrafa da Bakmak Lazım"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erzurum'da İBB Başkanı İmamoğlu'nun mitingine giden vatandaşlara yönelik saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Bozdağ'dan Erzurum Saldırısına İlişkin Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Erzurum’daki taşlı saldırı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu suçladı.

Bakan Yanık, Erzurum Saldırısı İçin İmamoğlu'nu Suçladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP'nin Erzurum'daki mitinginin saldırıya değinirken, eski defterleri açtı. Varank, 2011 yılında AK Parti otobüsene yapılan saldırıyı hatırlattı.

Bakan Varank, Erzurum Saldırısı Üzerinden Eski Defterleri Açtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Shift Delete" isimli teknoloji haber sitesine verdiği bir röportajda kullandığı "KİM" isimli uygulama sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Süleyman Soylu'nun Telefonundaki 'KİM' Uygulaması Tepki Çekti

Memleket Partisi Antalya milletvekili adayı Şefika Aygüneş, "Erzurum mitinginde yaşananlar göstermektedir ki; bu iktidar ilk turda değişmelidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır" diyerek adaylıktan çekildiğini ve partiden istifa ettiğini duyurdu.

Şefika Aygüneş "Söz Konusu Vatansa, Gerisi Teferruattır" Diyerek Memleket Partisi'nden İstifa Etti

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Beşli Çete" ifadesiyle AK Parti iktidarı tarafından beslenen şirketlere seçim propagandasına başladığı günden bu yana yükleniyor. Kılıçdaroğlu daha önce sosyal medyada, söz konusu sermaye gruplarının patronları tarafından görüşme talep edildiğini dile getirmişti.

Kılıçdaroğlu'nun Geri Çevirdiği Patronlardan Yeni Girişim...

Erzurum mitingine taşlı saldırı düzenlenen Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, "Milletimizle buluşmaya devam ediyoruz, her şey çok güzel olacak" dedi.

İmamoğlu'ndan Konya Mitingi Öncesi Videolu Mesaj

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Konya'da düzenleyeceği miting öncesi, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’dan enteresan bir tepki geldi.

AK Partili Yöneticiden Konya "Uyarısı": "İstenmeyen Olaylar Yaşanırsa Üzülürüz"

Gazeteci Fatih Portakal, Erzurum'da vatandaşlara ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik saldırının ardından Muharrem İnce'ye adaylıktan çekilmesi için çağrıda bulundu.

Portakal'dan İnce'nin Adaylıktan Çekilmesi İçin Çağrı!

Fatih Altaylı, bugün köşesinde Erzurum'daki saldırıya yer verdi. Pek çok kişinin yaralandığı taşlı saldırı için tepki gösteren Altaylı "Siyasi partilerin devamı olduğunu söyleyen sivil milis güçlerinin topluma korku yaydığı bir rejim mi burası?" dedi.

Altaylı'dan "Sivil Milis Güçleri" Yazısı: "Serseriler..."

Hollanda’nın başkenti Amsterdam'a 14 Mayıs seçimleri için oy kullanan farklı gruplar arasında kavga çıktı. Rai Fuar Merkezi'ne olay nedeniyle çok sayıda çevik kuvvet polisi ve ambulans sevk edildi.

Polis Olağanüstü Durum İlan Etti: Hollanda'da Oy Verme İşlemi Kavgayla Sona Erdi

Küba devriminin mimarlarından Ernesto Che Guevara'yı yakalayan Bolivyalı general Gary Prado Salmon 84 yaşında öldü.

Che Guevara'yı Yakalayan Bolivyalı General Öldü

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!