Bugün Neler Yaşandı? Günün Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (25 Mayıs 2023)

25 Mayıs 2023 günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmelerini ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.

28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için yurt dışındaki temsilciliklerde oy verme işlemi sona erdi. Oy kullanma süresinin 5 güne inmesine rağmen katılım oranı ve kullanılan oy sayısında rekor kırıldı.

Detaylar 👇

Katılım Sayısında Rekor: Yurt Dışında Oy Verme İşlemi Sona Erdi

KONDA Araştırma, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin son anketini paylaştı.

Detaylar 👇

Konda Araştırma İkinci Tur Seçim Anketini Yayımladı

İlk turda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen HDP, ikinci turda da desteğini sürdürecek.

Detaylar 👇

HDP, İkinci Tur İçin Kararını Açıkladı

Memleket Partisi, ikinci tur seçimlerindeki tutumunu belirlemek için bugün bir araya geliyor. Partinin genel merkezinde saat 14.00’te Genel Başkan Muharrem İnce başkanlığında toplanacak olan Merkez Yürütme Kurulu, ikinci turda sergilenecek tutumu belirleyecek.

Detaylar 👇

Memleket Partisi İkinci Tur İçin Tarafını Seçiyor: "Tavır Kılıçdaroğlu'ndan Yana"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı canlı yayında tartışmaya çağırmıştı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun teklifine cevap geldi.

Detaylar 👇

Kılıçdaroğlu Canlı Yayına Çağırmıştı: Erdoğan’dan ‘Vaktimiz Yok’ Cevabı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a canlı yayın çağrısını yeniledi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın teröristlerin hamisi olduğunu söyledi.

Detaylar 👇

Kemal Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a: “Bu Akşam, Yarın ya da Cumartesi Çık Karşıma”

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da seçim sürecinde mitinglerde kullandığı montaj görüntüleri paylaşan bir troll hesabın paylaşımının erişime engellenmesine karar verdi.

Detaylar 👇

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Montajlı’ Olduğunu Kabul Ettiği Görüntülere Erişim Engeli Geldi

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'deki göçmen sayısını açıkladı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre ülkede şu an 4 milyon 990 bin 663 göçmen bulunuyor.

Detaylar 👇

Türkiye'de Kaç Göçmen Bulunduğu Açıklandı!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sığınmacı ve kaçakların Türkiye'deki görüntülerinin yer aldığı yeni bir video paylaştı.

Detaylar 👇

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sığınmacılarla İlgili Yeni Video

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, göçmenlerin gönderilmesi için destekçilerini sandığa davet etti.

Detaylar 👇

Özdağ'dan "Göçmenistan" Paylaşımı: "Kılıçdaroğlu Dersen..."

Oğuzhan Uğur, Babala TV’deki ‘Mevzular Açık Mikrofon’ programına katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun performansını "Kemal beyde sinir bozucu bir sakinlik vardı" sözleriyle yorumladı.

Detaylar 👇

Oğuzhan Uğur, Kılıçdaroğlu'nun Performansını Değerlendirdi

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İstanbul’da seçim çalışmaları için Gazi Mahallesi’ne gitti. Soylu, kendisini protesto eden vatandaşlara, ‘PKK ile CHP’yi iç içe koymuşsunuz. Ohhh, ohhhh’ diyerek seslendi.

Detaylar 👇

Süleyman Soylu Gazi Mahallesi’nde Protesto Edildi: ‘PKK ile CHP’yi İç İçe Koymuşsunuz”

İstanbul Esenler'de itfaiye ekipleri bir binada çıkan yangını söndürdü. Daireye giren ekipler içeride bir kişinin cansız bedeni olduğunu gördü. Olay yerine gelen polis ekipleri hayatını kaybeden kişinin domuz bağı ile öldürüldüğünü tespit etti.

Detaylar 👇

İstanbul'da "Domuz Bağı" ile Cinayet!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'dan CHP'ye yüklendi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun korku siyaseti yürüttüğünü belirterek "Nefret söylemleriyle milletin gönlüne girilemeyeceğini gösterdik" dedi.

Detaylar 👇

Erdoğan'dan Sabah Tweeti: "Yalan, İftira, Korku Siyaseti..."

HDP'nin ikinci turda da Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasının ardından AK Parti'den ilk değerlendirme geldi.

Detaylar 👇

HDP'nin İkinci Tur Kararına AK Parti'den İlk Yorum Geldi

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Gezi tutuklusu Can Atalay'ın mazbatası avukatları tarafından teslim alındı. Avukatlar, Atalay'ın tahliyesi için bugün başvuru yapacaklarını ifade etti.

Detaylar 👇

Can Atalay'ın Mazbatası Avukatları Tarafından Teslim Alındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti listelerinden seçilen HÜDAPAR’lı milletvekillerin Meclis'te yanlarında kadın istemedikleri iddia edildi. Milletvekili seçilen HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, TBMM'de okunan milletvekili yemininin değiştirilmesi gerektiğini açıklamıştı.

Detaylar 👇

‘HÜDAPAR’lılar Meclis'te Yanlarında Kadın İstemiyor’ İddiası

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsmail Küçükkaya'nın sabah programında Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda Türki ekonomisinin girebileceği senaryoları anlattı. Babacan, "Beterin beteri var... Yarın elektrik kesintileri başlar, yarın akaryakıt kuyrukları başlar, paranızla benzin bulamazsınız" diye uyardı.

Detaylar 👇

Babacan Erdoğan'ın Kazandığı Senaryodaki Ekonomiyi Anlattı: "Yarın Elektrik Kesintileri Başlar Bu Ülkede"

Edirne'de bir zincir marketin şubesinde 8- 9 yaşlarındaki bir kız çocuğu 27 yaşındaki A.C.K.isimli erkek tarafından cinsel istismara maruz kaldı. İstismar anları, marketin güvenlik kamerasına yansıması sonucu şüpheli tutuklandı.

Detaylar 👇

Markette İğrenç Olay: Şüpheli Tutuklandı

Sosyal medyada çektiği videolarla paylaşımlar yapan Muhammed Yakut hakkında uluslararası seviyede aranması için kırmızı bülten kararı çıkarıldı.

Detaylar 👇

Muhammed Yakut Hakkında Kırmızı Bülten Çıkarıldı

Turistlerin gözde mekanlarından olan Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da esrar tüketimiyle ilgili kısıtlamaya gidildi. Yürürlüğe giren yasakla beraber, sokaklarda esrar kullanan kişilere para cezası kesilecek.

Detaylar 👇

Amsterdam'da Esrar Yasağı Başladı

14 Mayıs seçimlerinin ardından görevinden istifa eden Onursal Adıgüzel'in yerine göreve gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, seçimdeki veri akışı ve sandık güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Tüm eleştirileri aldık, ona göre hazırlandık. Seçim güvenliği için üç aşamalı plan yaptık" ifadelerini kullandı.

Detaylar 👇

CHP'den Seçim Güvenliği İçin 3 Aşamalı Plan: "Tüm Eleştirileri Aldık"

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 'dijital tecrit' altında tutulan Sedat Peker, Twitter hesabından haftalar sonra peş peşe paylaşımda bulundu.

Detaylar 👇

Sedat Peker'den Uzun Süre Sonra İlk Paylaşım

İstinye’de bulunan alışveriş merkezinde yangın çıktı. Dış cephede çıktığı belirtilen yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Detaylar 👇

İstinye Park AVM’de Yangın Çıktı

İstanbul Bahçelievler'de Trabzon Çaykaralı Ayaz ailesinin 12 yıldır baktığı papağan Paşa, “Başkan Erdoğan, Bismillah, Allah” diyor. Zihni Ayaz, Paşa'nın yanınana muhalifler gelince konuşmaya başladığını da söyledi.

Detaylar 👇

Muhalifleri Sevmeyen Papağan: "Başkan Erdoğan"

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!