Bugün Neler Yaşandı? Günün Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (17 Nisan 2023)

17 Nisan 2023 günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmelerini ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira taban ücret ve ilk 6 ay için yüzde 40 zam olduğunu duyurdu.

Detaylar 👇

Hükümetin Kamu İşçilerine Yeni Zam Teklifi Belli Oldu

TOKİ'nin İstanbul için geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Tuzla kura çekilişinin ardından Avrupa Yakası'ndaki konutların kurası da tamamlandı.

Detaylar 👇

TOKİ Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler Kuraları Çekildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde yurt içi ve yurt dışında toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmenin oy kullanacağını açıkladı.

Detaylar 👇

YSK Başkanı Oy Kullanacak Seçmen Sayısını Açıkladı

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi anket çalışmaları tam gaz sürüyor. Türkiye Raporu, 8 araştırma şirketinin ortalamasını alarak hesapladığı 'Anketlerin anketi' raporunu paylaştı.

Detaylar 👇

Türkiye Raporu'ndan 'Anketlerin Anketi': Kılıçdaroğlu'ndan 10 Puanlık Fark

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gençlerin sorularını yanıtladı. Gençler Kılıçdaroğlu'na Muharrem İnce'yi de sordu.

Detaylar 👇

Gençlerden Kılıçdaroğlu'na 'Muharrem İnce' Sorusu: "Bu İşe Beni Bulaştırmayın"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazına ilişkin “Dün geceyarısı iletim hattına verildi, 30 saatte karaya ulaşacak” ifadelerini kullandı.

Detaylar 👇

Seçime Bir Aydan Az Kala Karadeniz Gazı Yola Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da 1992’de kurulan Harran Üniversitesi’nin AK Parti iktidarında kurulduğunu iddia etti.

Detaylar 👇

Erdoğan, 1992'de Kurulan Üniversiteyi Sahiplendi: "Kardeşlerim, Harran Üniversitesi’ni Kim Yaptı?"

Edirne Cezaevi’nde 6,5 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muharrem İnce'nin seçmenlerine seslendi. Demirtaş "İnce’ye oy vermekle Erdoğan’a oy vermek arasında fark yok" dedi.

Detaylar 👇

Selahattin Demirtaş: "İnce’ye Oy Vermekle Erdoğan’a Oy Vermek Arasında Fark Yok"

Gezi eylemleri sırasında "camide içki içildiği" iddiasını doğrulamayan Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım, 10 yıl sonra yaşananları ilk kez İsmail Saymaz'a anlattı. Yıldırım, "Sen nasıl yalanlarsın Cumhurbaşkanımızı" diye saldırıya uğradığını ve ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Detaylar 👇

'Gezi' İmamı Fuat Yıldırım: "Sen Nasıl Cumhurbaşkanımızı Yalanlarsın’ Diyerek Dövdüler"

Ünlü gazeteci Fatih Portakal, AK Parti ve MHP oylarının anketlerdeki oranlardan çok daha düşük olacağını savundu.

Detaylar 👇

Fatih Portakal, Anketlerdeki AK Parti Oylarını 'Şişik' Buldu

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti milletvekili adayı Hulusi Akar, Kayseri’deki konuşmasında “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganlarının atılması üzerine, “Bekleyin, onun da zamanı gelecek” ifadelerini kullanmıştı. Akar'ın bu sözlerine muhalefetten tepki yağdı.

Detaylar 👇

Hulusi Akar'ın Sözlerine Muhalefetten Tepki Yağdı: 'Kimi Vuracaksınız?'

Karabük'te, cansız bedeni bulunan Gabonlu Dina'nın ölümü gizemini korumaya devam ederken Dina'nın avukatı Bahadır Şeker, yabancı öğrencilerin okul tarafından tehdit edildiği iddiasını ortaya attı.

Detaylar 👇

Dina'nın Ölümü: Üniversiteden Yabancı Öğrencilere 'Tehdit' İddiası

Singapur'da Covid-19 aşısı olduktan 4 gün sonra hayatını kaybeden kadının ailesine rekor tazminat ödenmesine karar verildi.

Detaylar 👇

Covid-19 Aşısı Olduktan 4 Gün Sonra Ölmüştü: Ailesine Rekor Tazminat!

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!