Bugün Neler Yaşandı? Günün Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (1 Mayıs 2023)

1 Mayıs 2023 günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmelerini ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.

DİSK üyeleri İstanbul Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakırken, meydana çıkmak isteyen Beşiktaş ve Taksim'deki farklı işçi grupları polis tarafından gözaltına alındı. Polis gözaltılar sırasında gazetecilerin görüntü almasını engelledi. HAK İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) üyeleri de Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

Detaylar 👇

DİSK Çelenk Bıraktı! Taksim'e Ulaşmak İsteyenler Gözaltına Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrasını işaret ederek memurlara ve emeklilere zam açıklaması yaptı.

Detaylar 👇

Seçim Sonrasını İşaret Etti: Erdoğan'dan Emekli ve Memura Zam Açıklaması

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Çözüm Süreci’nde yaşananları anlattığı mektubunda “Erdoğan’ın saray ve saltanat oyunlarına kanmayıp planlarını bozduğumuz için bize bu kadar düşmanca davranıyor. Vatansever veya milliyetçi olduğu için ya da barış istediği için değil” dedi.

Detaylar 👇

Selahattin Demirtaş'tan Mektup: "Erdoğan Bize Neden Düşman?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışına giden doktorların Türkiye'ye dönmeleri için çağrı yaptığı kamu spotu yayınlandı. Erdoğan yayınlanan kamu spotunda, "Değerli kardeşim, sizi yuvanıza, ülkenize dönmeye davet ediyorum. Bilimsel çalışmalarınız için gereken tüm imkanlar devletimiz tarafından sağlanacaktır." dedi. Erdoğan daha önce de doktorlar için "Gidiyorlarsa gitsinler. Buralar boş kalmayacak” demişti.

Detaylar 👇

"Giderlerse Gitsinler" Demişti: Erdoğan'ın Doktorlara 'Geri Dönün' Çağrısı Yaptığı Kamu Spotu Yayınlandı

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimine artık kısa bir süre kaldı. Seçim yaklaşırken seçmenin nabzını tutan araştırma şirketleri de anket sonuçlarını açıklamaya devam ediyor.

Detaylar 👇

Nisan Ayı Seçim Anketi Sonuçları: 9 Şirketin 8'i Aynı Adayın Kazanacağını Söyledi

TUSAŞ'ın İHA Sistemleri Mühendislik Bölümü Müdürü Remzi Barlas, CNN Turk'te Mete Yarar'ın İHA'larla ilgili sözlerine tepki gösterdi. Barlas'ın sosyal medyadan Mete Yarar'a verdiği cevap en çok konuşulan konular arasına girdi. Remzi Barlas, İHA ve SİHA'ların geliştirilmesinde devletin zarara uğratıldığını öne sürdü.

Detaylar 👇

İHA Projelerinin Eski Müdürü: "Devlet Zarara Uğratıldı! Baykar'a İhalesiz Verildi"

Döviz kurunda yaşanan hareketliliğin doğrudan etkilediği otomobil sektöründe, önümüzdeki aylarda da yükseliş bekleniyor. Artışın sıfır araçların yanı sıra ikinci el araçlara da yansıması bekleniyor.

Detaylar 👇

Otomobile 'Kur' Zammı Yolda! İkinci El Piyasası da Etkilenecek

İBB Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından 'Köstek olan gidiyor, destekleyenler geliyor' ifadelerini kullanarak iktidarın engellediği 18 maddeyi sıraladı.

Detaylar 👇

Ekrem İmamoğlu 'Az Kaldı' Dedi, İktidarın Engellediği 18 İcraatı Sıraladı!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul’da aynı gün, aynı saatte miting yapması planlanıyordu. Millet İttifakı'nın miting tarihi değiştirildi.

Detaylar 👇

Canan Kaftancıoğlu Duyurdu: Millet İttifakı'nın İstanbul Mitinginin Tarihi Değişti

Antalya Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) itirazı üzerine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, milletvekili adayı olarak seçim propagandasında kullandığı görselde Türk Bayrağı yer aldığı için bilboardlardan kaldırılmasına karar verdi.

Detaylar 👇

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Seçim Afişleri İçin Toplatma Kararı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bilecik'te seçmenlere seslendi. Erbakan konuşmasında, üç bakanlığın dış güçlerin vesayeti altında olduğunu iddia etti.

Detaylar 👇

'Dış Güçler' İddiası: Fatih Erbakan, Üç Bakanlığı Hedef Aldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Nevşehir’de açıklamalarda bulundu. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bizim Alevi’ye de saygımız var, her türe saygımız var" sözlerine tepki göstererek, "Bu ülkenin cumhurbaşkanı bize tür diyor. Hayvan mıyız, bitki miyiz?" dedi.

Detaylar 👇

Erdoğan'ın 'Her Türe Saygımız Var' Sözlerine Meral Akşener'den Tepki: "Hayvan mıyız, Bitki miyiz?"

İsmailağa Cemaati'ne bağlı bir Kur'an kursuna giden 11 yaşındaki erkek çocuğunun, 34 yaşındaki kurs hocası Gökhan Altun tarafından istismara uğradığı ortaya çıktı. Olayla ilgili 33 yıl hapsi istenen Altun'un başka bir çocuğu daha istismar etmekten tutuklu olduğu öğrenildi.

Detaylar 👇

İsmailağa Cemaati'ne Bağlı Kur'an Kursunda Cinsel İstismar! 'Bana Yaptıklarını Başka Çocuklara Yapmasın'

14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'na desteğini açıklayan Yeniden Refah Partisi skandal bir uygulamaya imza attı. Seçim aracında yer alan kadın adayın fotoğrafının karartılması sosyal medyada gündem oldu.

Detaylar 👇

Kadın Adaya 'Gölge' Efekti Koydular! Yeniden Refah Partisi'nin Seçim Aracı Sosyal Medyanın Gündeminde

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, yurt dışına seyahat etmek isterken pasaportuna el konduğunu ve karakola götürüldüğünü duyurdu.

Detaylar 👇

Hakan Atilla'dan 'Seyahat' İsyanı! 'Pasaportuma El Koydular, Karakola Götürülüyorum'

Bağdat Caddesi'nde korna çalan düğün konvoyunu uyaran yönetmen İsmail Güneş, saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Güneş hastaneye kaldırılırken, zanlıların ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

Detaylar 👇

Yönetmen İsmail Güneş, Düğün Konvoyunun Saldırısına Uğradı

Antalya'da kiraya verdiği deponun zam oranını beğenmeyen mülk sahibi, kazmayla duvarı parçalayıp, kapısına kilit taktı. Mülk sahibinin duvarı kırdığı anlar kiracı tarafından kaydedildi.

Detaylar 👇

Kira Artışını Beğenmedi, Kazmayla Duvarı Parçaladı!

Amerika Arkansas’da bir kadın, 11.000 dolar değerinde çalıntı vücut parçaları sattığı suçlamasıyla hakkında iddianame hazırlandı. Eski bir morg görevlisi olan 36 yaşındaki Candace Chapman Scott, tıp fakültesi cesetlerinden çalınan 20 vücut parçasını Facebook üzerinden bir adama sattığı suçlamalarına karşı masum olduğunu söyleyerek suçlamaları reddetti.

Detaylar 👇

Cesetlerden Topladığı Vücut Parçalarını 11.000 Dolara Sattı

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!