Bugün Neler Yaşandı? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (4 Mayıs)

4 Mayıs günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmelerini ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.

1. Ramazan Bayramı'na mülteci krizi damga vurdu. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ve gözaltılar derken İçişleri Bakanlığı 3 isim için harekete geçeceğini duyurdu.

👇

Mülteci Krizi: Bakanlık 3 İsim İçin Harekete Geçti

2. ABD'nin Philadelphia bölgesinde 12 yaşındaki bir çocuğu, kovalamaca esnasında 3 el ateş ederek öldüren polisin çıkarıldığı mahkemede tutuklu yargılanmasına karar verildi.

👇

ABD Polisi 12 Yaşındaki Çocuğu Sırtından Vurarak Öldürdü

3. Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekâtı bölgesinde teröristlerce yapılan füze saldırısında ağır yaralanan İstihkam Teğmen Talha Bahadır'ın kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.

👇

Suriye'de Füzeli Saldırı: Bir Asker Şehit Oldu

4. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), buğday ve yeme gelen zamlar yüzünden ekmek, makarna, un, bulgur, et, süt ve yumurta fiyatlarına zam geleceğini rapor etti.

👇

Merkez Bankası Raporuna Göre Zam Yağmuru Geliyor

5. Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, platformun şirket ve hükümetler için ücretli olabileceğini açıkladı.

👇

Elon Musk Açıkladı: Twitter Ücretli Olacak mı?

6. Memleketi Erzincan’da düzenlenen bayramlaşma programına katılan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kafkaslar ’da, Orta Doğu'da, Kuzey Afrika'da, Orta Asya'da ve Balkanlar'da yaşayan 1,5 milyar din kardeşimizin sorumluluğu da bize ait” dedi.

👇

'Bu Coğrafya Bizim Kaderimiz' Diyen Binali Yıldırım: '1,5 Milyar Din Kardeşimizin Sorumluluğu Bize Ait'

7. Mülteci sorununu konu alan 'Sessiz İstila' videosu nedeniyle gözaltına alınan Hande Karacasu, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

👇

'Sessiz İstila' Videosu Nedeniyle Gözaltına Alınan Hande Karacasu Serbest Bırakıldı

8. Trabzon'da 7 ay önce çay bahçesine götürdüğü kızları Yaren (11), Hiranur (7) ve Elif Göktaş’ı (4) tabancayla vurup öldüren müezzin Emre Göktaş’ın burun estetiği yaptırıp saç ektirdiği ve eşinin üzerine kuma getirmek istediği ortaya çıktı.

👇

3 Kızını Katletmişti... O Müezzin Estetik Yaptırıp 'Kuma' İstemiş

9. Göçmenlere ilişkin son iki gündür paylaşılan görüntüler üzerine Emniyet harekete geçti. İstanbul‘un 3 ayrı ilçesinde düzenlenen operasyonlar ile sokak ve meydanlarda yapılan kontrollerde farklı ülkelerden 582 düzensiz (kaçak) göçmenin yakalandığı bildirildi.

👇

Tepki Çeken Görüntülerin Ardından Emniyet'ten 'Kaçak Göçmen Avı'

10. Karadeniz gezisi için "seçim hazırlığı" yorumları yapılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruya yanıt verdi.

👇

Aday Olacak mı? İmamoğlu'ndan O Soruya Yanıt

11. Kahramanmaraş 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi, sosyal medyadan doktorlara küfrettiği iddiasıyla Uğur Yılmaz Deniz’i, 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Kararın gerekçesinde sosyolog Joseph Kahl'ın 7 maddelik toplumsal sınıfın özelliklerine atıf yapıldı.

👇

Doktora Hakaret Eden Adama 3 Ay Hapis Cezası Verildi: Kararda Toplumsal Sınıfın Özelliklerine Atıf Yapıldı

12. Kars'ta1 Mayıs günü yayladan dönerken kaybolan 12 yaşındaki Tarık Altun, bir çoban tarafından 67 saat sonra yaşadığı köye 8 kilometre mesafede kaya dibinde uyurken bulundu.

👇

3 Gündür Haber Alınamayan Tarık, Kaya Dibinde Uyurken Bulundu

13. Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, "Komplo teorisi olarak söylüyorum ama bu işin varacağı yer açık; İmamoğlu’na siyaset yasağı getirip Kaftancıoğlu’nu tutuklayacaklar” dedi.

👇

Ahmet Şık: 'İmamoğlu'na Siyaset Yasağı Getirip, Kaftancıoğlu’nu Tutuklayacaklar'

14. İstanbul Valiliği, toplam 15 milyon 840 bin kişinin yaşadığı kentte kaç yabancının ikamet ettiğini açıkladı.

👇

Valilik İstanbul'da İkamet Eden Yabancı Sayısını Açıkladı

15. Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinin Belediye Başkanı Birol Şahin, Düzcespor'un şampiyonluk kutlamasında kadın sanatçının sahne almasından rahatsız oldu.

👇

Belediye Başkanı Düzcespor'un Şampiyonluk Kutlaması'nda Kadın Sanatçının Sahne Almasından Rahatsız Oldu

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Yaptığı Ziyareti Anlattı: "Getirilen Kurabiye Haramdır Diye Yemedim"
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
YORUMLAR
04.05.2022

#7 Bu şerefsiz 7 ay önce çocuklarını katletmişse nasıl elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor, ameliyat oluyor ve eve kuma getirmeye çalışıyor? Lan ne oldu bize böyle.

04.05.2022

8. Haberdeki orospu evladı bütün bunları nerde yaptırıyor lağım çukurunda ölmeye mahkum edilmedi mi?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ