Bugün Neler Yaşandı? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (24 Ocak Cuma)

Bugün gündemde ve sosyal medyada en çok konuşulan konuları sizler için özetledik.

1. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk-Alman Üniversitesi'nin kampüs açılış töreninde bir araya geldi. Erdoğan'ın sırçalı saray aynası ve miğfer hediye ettiği Merkel'in mutluluğu, gözlerine yansıdı.

Erdoğan'la Kampüs Açılışında Buluştular: Saray Aynası ve Miğfer Hediyesi Alan Merkel'in Mutluluğu, Gözlerine Yansıdı

Görüşmenin ardından sosyal medyadan da birbirinden komik tepkiler geldi; 👇

Erdoğan ile Her Görüşmesinde 'Gözleri Aşkla Gülen' Merkel'e Sosyal Medyadan Gelen Komik Tepkiler

2. Bilim insanları, mumyalanmış Mısırlı bir rahibin sesini yapay ses telleriyle hayata döndürdü. Rahibin, XI. Ramses'in şiddet dolu hükümdarlığı sırasında yaşadığı biliniyor.

Bilim İnsanlarından Muhteşem Çalışma: 3 Bin Yıllık Mumyanın Sesi Yeniden Hayata Döndürüldü

3. İstanbul Havalimanı'nda Koronavirüs salgını için karantina müşahede odası hazırlandı.

Koronavirüs Salgını İçin Önlemler: İstanbul Havalimanı'nda Karantina Müşahede Odası Hazırlandı

4. Eskişehir'de yaşayan 61 yaşındaki Hıfzı Cem Minisker, aydınlanma dediği seanslarda birçok kişiye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile tutuklandı. Suçlamaları reddeden Minisker, kendisine düzenlenen bir komplonun kurbanı olduğunu söyledi.

Biyoenerjili Cinsel İstismar: Kendisini 'Hızır' ve 'Allah'ın Yarattığı En Yüce Varlık' Olarak Tanıttı

5. Otomotiv sanayi ve beyaz eşya üreticilerinin aralarında bulunduğu metal sektöründe çalışan 130 bin işçinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşı sağlanamadı. İşçi ve işveren sendikaları arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından işçiler grev kararı alırken, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ise lokavt (topluca işten çıkarma) kararı aldı.

130 Bin Metal İşçisi Grev Kararı Aldı: 'Üç Kuruş Zam İçin Değil, Var Olmak İçin Mücadele Ediyoruz'

6. Yüksek Seçim Kurulu'nun yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

7. Diyarbakır’ın UNESCO koruması altındaki surların hemen dibinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar ve TOKİ’nin ihalesiyle 6 ayda tamamlanan ‘Millet Bahçesi’ projesi kapsamında, tarihi sur bedenine balkon yapıldı. Surların dibine de beton dökülürken, önüne de istinat duvarı örüldü.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

8. Domuz gribi şüphesiyle Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilen Çinli bir çift tedavi altına alındı. Hastahanedeki tüm çalışanların maske takıyor olması dikkat çekti.

İstanbul’da domuz gribi şüphesiyle Büyükçekmece’deki Mimar Sinan Devlet Hastanesinde acil bölümüne alınan Çinli turist ve eşi, Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastane çalışanlarının maske takarak hastanede gezdiği görüldü.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
24.01.2020

#8 ülke zaten domuz gribinden kuruluyor. Oğlum 15 gün önce atlattı. Devlet hastanesi acilleri çıplak çocuk dolu. Oğlumu 39 derece ateş ile götürdük. Ateşi 37olunca ki bu sabaha karşı 4 falandı nöbetçi doktor değişmiş. İki doktorda boğaz enfeksiyonu dedi. 2. Doktorun sorusu “kendinden şırıngalı ilaçtan verdiler mi?” Buda “Enfluvir” denilen ilaç. Daha sonra ateş düşmeyince özel polikliniğin yolunu tutttuk. Ancak orada C tipi olduğunu öğrendik. Bugün tekrar ateşlendi tekrar gittik şimdi de B tipi başlamış. Sadece 1 günde özel poliklinik 8-9 çocuk için teşhis koyulmuş. Acilleri siz düşünün. Farklı şehirlerdeki arkadaşlardan ölen çocuk söylentileri geliyor. Infulance A-B Kısacası domuz gribi almış başını gidiyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ