Bugün Neler Yaşandı? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (22 Mayıs)

22 Mayıs günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmelerini ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.

1. II. Abdülhamid'in torunu olan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Twitter'da yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Paylaşımın İyi Parti kurucusu ve lideri Meral Akşener'i tehdit ettiği iddia edildi.

👇

Osmanlı Torunu'nun Rüyası: 'Biz Geriye Dönersek Siz Deliye Dönersiniz'

2. Adana'da gerçekleştirilen 'Gençlik Şöleni'ne' katılan öğrenciler, kandırıldıklarını iddia etti. 'Şölen diye gittik, AKP mitinginde bulduk kendimizi' diyen öğrenciler, sosyal medyada isyan etti.

👇

AKP Organizasyonuna Götürülen Öğrenciler 'Festival' Diye Kandırıldıklarını Söylüyor

3. Adana'da yapılan Gençlik Şöleni'nde AKP organizasyonuna katılım göstermeleri için 81 ilden kaldırılan otobüsler kaza yaptı. Kazada 3 Selçuk Üniversitesi öğrencisi yaşamını yitirirken onlarca yaralı olduğu, can kayıplarının da artabileceği açıklandı.

👇

AKP'nin 'Gençlik Şöleni'nden Dönüyorlardı: Üniversitelileri Taşıyan Otobüs Devrildi; 3 Can Kaybı, 41 Yaralı

4. Thodex kripto para dolandırıcılığıyla 356 milyonluk vurgun yaptıktan sonra ortadan kaybolan Faruk Fatih Özer hakkında "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan açılan yeni davada mahkeme Özer hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

👇

THODEX Davasında Faruk Fatih Özer Hakkında Mahkemeden Yeni Karar

5. Sunduğu çiftçi haberinin ardından sinirlerine hakim olamayan Fox TV sunucusu Selçuk Tepeli'ye Ahmet Hakan'dan tepki yükseldi. Hakan 'Ne bu artistlik? Müsamere çocuğu musun sen?' sözleriyle gündem oldu.

👇

Ahmet Hakan'dan Selçuk Tepeli'ye: 'Müsamere Çocuğu musun Sen?'

6. Adana'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akşener'i hedef alarak 'Sultan Abdülhamid Han'ı hedef alan hanımefendiye şunu sormak lazım, 33 yıl 'hasta dev' diye anılan, Osmanlı'dan bir karış toprak kaybetmeyen bir padişaha hakaret etmek ne haddine?' sözleriyle gündem oldu.

👇

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Abdülhamid Bir Karış Toprak Kaybetmedi'

7. Seçim startı verilen günlerde ilk kez oy verenlerinin karşısına çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Maltepe mitingi sosyal medyada bir hayli konuşuldu.

👇

Seçim Startı Verildi: Liderlerin Bugünkü Mitingleri Sosyal Medyada Nasıl Yankılandı?

8. Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitinginde 'Her yer Kandil, her yer direniş' sloganı atıldığını iddia eden trollerin yalanı ortaya çıktı.

👇

Trollerin 'Kandil Sloganı' Yalanı Tutmadı

9. İstanbul Sancaktepe'de İlhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Dahiliye Uzmanı olarak çalışan Dr. Güngör Sitar, işe gittiği sırada kalp krizi geçirdi. Kalp krizi geçirdiğini anlayan Satar, acilin önüne geldiğinde ekip arkadaşları tarafından ilk müdahale ile kurtuldu. Sitar'ın o anları ve sonrasındaki yaptığı konuşma sosyal medyada hızla yayıldı.

👇

İşe Giderken Kalp Krizi Geçirdiğini Anlayan Doktor Acile Sürdü: 'Mucizevi Bir Şekilde Hayatta Kaldım'

10. İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman, Survivor programı ile ilgili verdiği 'caiz değildir' fetvasıyla sosyal medyada tepki topladı.

👇

Yok Artık, Daha Neler! İlahiyatçı Hayrettin Karaman'ın Survivor ile İlgili Verdiği Fetva Gündem Oldu!

11. Son günlerin en çok konuşulan konusu olan 'Türkiye'de maymun çiçeği virüsü görüldü mü?' sorusuna Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

👇

Sağlık Bakanlığı Açıkladı! Türkiye'de Maymun Çiçeği Vakası Görüldü mü?

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler