Bugün Neler Yaşandı? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (20 Ocak)

Bugün gündemde ve sosyal medyada en çok konuşulan konuları sizler için özetledik.

1. TEMA Vakfı'nın kurucusu ve onursal başkanı olan ve tarım üzerine çalışmalarıyla ‘Toprak Dede’ diye bilinen Hayrettin Karaca, 97 yaşında yaşamını yitirdi.

Ağaçlar Bize Emanet: TEMA Vakfı'nın Kurucusu 'Toprak Dede' Hayrettin Karaca, Hayatını Kaybetti

2. İstanbul’da yaşayan ve iki çocuk annesi olan 49 yaşındaki A.S. katıldığı bir kampta tanıştığı yaşam koçuna ‘Üzerindeki negatif enerjileri temizleme’ vaadiyle 6 bin dolar ödedi ve sağlığından oldu.

Yaşam Koçu 'İçindeki Kötü Enerjiyi Alacağım' Dedi: 6 Bin Dolarını Kaptıran Kadın Sağlığından da Oldu

3. Ceren Özdemir cinayeti davasında karar çıktı. Mahkeme Arduç'un 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Ceren Özdemir Davası: Katil Özgür Arduç'a Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Verildi

4. Henüz hayatının baharındayken, cani bir katil tarafından yaşamdan koparılan Ceren Özdemir'in günlüğüne yazdıkları hepimizi paramparça etti.

Bir Cani Tarafından Sokakta Katledilen Ceren Özdemir'in Günlüğündeki Notlar Herkesin Ciğerini Yaktı

5. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazisi olduğu iddia edildi. Albayrak'ın yaklaşık 13 dönümlük araziyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kanal İstanbul projesini duyurduğu 2011’den bir yıl sonra satın aldığı belirtildi.

6. ABD’li fon şirketi Money Maker Management, Türkiye’de ofis açtı. Ülkedeki tüm büyük projeler ve altyapı projeleri ile ilgilendiklerini belirten şirket yetkilileri, Kanal İstanbul projesine de talip olduklarını ve tüm finansmanı sağlayabilecek güçte olduklarını vurguladı.

7. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), “1+1 daireyi bekâr erkek kiracıya vermiyorum” diyen ev sahibi ile aracı olan emlakçıyı 1.000’er lira idari para cezasına çarptırdı.

Mahkemeden Emsal Karar: 'Bekar Erkeğe Ev Yok' Diyen Ev Sahibi ve Emlakçıya 1.000'er Lira Ceza

8. İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin 2.153 kişisinin elinde bulunan servetin, 4,6 milyar kişinin toplam servetinden fazla olduğunu söyledi.

Oxfam Raporu: En Zengin 2 Bin Kişinin Serveti 4,6 Milyar Kişinin Servetinden Fazla

9. Greenpeace Akdeniz'in raporuna göre, Türkiye'de tüketilen domates, biber ve salatalığın yüzde 15'inde yasak pestisit tespit edildi.

'Soframızdaki Tehlike' Raporundan: Domates, Biber ve Salatalığın Yüzde 15'i Zehirli

10. Ekranların yeni dizisi Zemheri'de 2014 yılında Torun Center'da 32. kattan aşağıya asansörün içinde düşüp ahaytlarını kaybeden 10 işçinin ölümü canlandırıldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

11. MEB 11. sınıf biyoloji kitabında evrim kelimesini kullanmak yerine "karakterleri kaymış" tanımını kullandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

12. “Babil” dizisine FETÖ propagandası yapıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Dizide işinden ihraç edilen bir profesörün yaşadıkları konu alınıyor.

13. Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmaya çalışan bir araçta kapı döşemelerinin iç kısmına gizlenmiş 5 bin 450 su kaplumbağası bulundu.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
20.01.2020

Babil'in "birilerini" rahatsız edeceği belliydi de dizide açık açık para zimmetleme gibi bir suçlama yüzünden açığa alınma varken FETÖ çıkarımı yapan kafanın kim olduğunu merâk ettim şimdi.. (: Kaldı ki öyle olsaydı bile KHK'lar yüzünden onlarca kişinin mağdur olduğunu, haklarında kesinleşmiş hüküm olmaması nedeniyle suçlanamayacaklarını, dertlerinin anlatılmasının propaganda olmayacağını düşünemiyorlarsa yazık..

20.01.2020

Tecavüz,şiddet,adam öldürme,uyuşturucuya özendiren diziler asla ceza almaz hatta ödül alır ama Babil gibi Türkiye gerçeklerini anlatan diziler ceza alır görüyorsunuz anlatmaya gerek yok...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ