Bugün Neler Yaşandı? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (17 Mart)

17 Mart Perşembe günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmeleri ile sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.

1. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açıkladı: Yarın açılışı yapılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti 15 Euro+KDV olacak. Günlük 45 bin araç geçiş garantisi verildi...

Detaylar:

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Geçiş Ücreti Belli Oldu

2. Amerika'da Cumhuriyetçi Parti'den siyasete girmeye hazırlanan Türk asıllı Amerikalı doktor Mehmet Öz seçilir seçilmez 'Türk vatandaşlığını' bırakacağını taahhüt etti.

Detaylar:

Dr. Mehmet Öz Türk Vatandaşlığından Çıkacağını Duyurdu

3. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen bir toplantıdaki konuşmasıyla ile yine gündem oldu. "En sevmediğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz" dedi.

Detaylar:

Avrupa'daki Konuşmasında ‘Bürokrasiyi Alaşağı Ederiz’ Diyen Nureddin Nebati Tepkilerin Odağında

4. Aralarında altı bakanlığın da bulunduğu çok sayıda atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Detaylar:

6 Bakanlıkta Görev Değişimi: Erdoğan'dan Çok Sayıda Görevden Alma ve Atama Kararı

5. Diyanet Akademisi kuruldu. Geniş yetkilerle donatılan akademide eğitim gören erkek adaylara askerlikten muafiyet de getirildi.

Detaylar:

Diyanet Akademisi Kuruldu: Peki Görev ve Ayrıcalıkları Neler?

6. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 3 kişinin ölümüne 180 kişinin de yaralanmasına neden olan uçak kazasına ilişkin uçağın karakutuları çözümlendi. Bilirkişi raporunda hatalar tek tek belirtildi.

Detaylar:

Karakutu Çözümlendi: Sabiha Gökçen'deki Kazaya İhmaller Zinciri Neden Olmuş

7. Kadıköy D-100 Karayolu'nda bariyerlere çarparak parçalanan lüks otomobili kullanan 17 yaşındaki Saltuk Buğrahan Demir, feci şekilde hayatını kaybetti. Saltuk Buğra Demir'in evden intihar notu bırakarak kaçtığı iddia edildi.

Detaylar:

İntihar Notu Bırakmış! Evden Kaçtığı İddia Edilen Genç Kazada Öldü

8. Hastanede hemşire ile kalem inatlaşmasına giren ve oksijen vanasını kapatıp hastanın ölümüne yol açan biyomedikal teknikeri Fatih K.’nin, yoğun bakımda hayatını kaybeden 5 hastanın daha ölümünden sorumlu olup olmadığı araştırılıyor.

Detaylar:

Yoğun Bakımda Oksijen Tüpünü Kapatan Tekniker Başka Ölümlerden de Sorumlu Tutuluyor

9. LinkedIn'de bir reklam ajansı 8 Mart günü kadın çalışanlarına her ay kullanabilecekleri bir gün 'Regl izni' getirdiklerini paylaştı. Bu kararın duyurulmasının ardından da birçok erkek kullanıcı 'regl iznine' tepki gösterdi.

Detaylar:

Kadın Çalışanlarına Ayda Bir Gün Regl İzni Veren Şirketin Kararı LinkedIn'deki Erkek Kullanıcıları Kudurttu!

10. Asgari ücrete ikinci zam sinyali... AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, gerekirse asgari ücrete bir yıldan önce zam yapılabileceğini söyledi.

Detaylar:

Erken Seçim Çalışması mı? AKP'den Asgari Ücrete İkinci Zam Sinyali

11. Balıkesir'in Edremit ilçesinde uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 10 kişi arasında, 2013 yılında yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert'in de bulunduğu öğrenildi. Operasyonda bir kilo 237 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Detaylar:

Yüz Nakli Yapılan Recep Sert Uyuşturucudan Gözaltına Alındı

12. Türk iş insanı Muhsin Bayrak, İngiliz futbol takımı Chelsea'yi satın almak için cuma günü teklif vermeye hazırlandıklarını, ancak anlaşmanın sağlanması için futbol kulübünün sahibi Roman Abramoviç'in rızasını almak istediklerini söyledi.

Detaylar:

Chelsea'yi Satın Almak İsteyen Muhsin Bayrak: 'Nakit 1 Milyar Pound Verebiliriz'

13. Metropoll Araştırma'nın anketine göre, seçmenin yüzde 82'si, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönmesini istiyor. Parti tabanlarına bakıldığında ise bu oranın AKP'de yüzde 85 olduğu görülüyor.

Detaylar:

Metropoll: Halkın Yüzde 82'si, AKP'lilerin Yüzde 85'i Suriyeliler Geri Dönsün İstiyor

14. Adana’da görevli bir doktor, "Yılın Hekimi" seçildi. Ancak acilde sözleşmeli hekim olan doktorun, yaklaşık bir yıldır nöbet tutmadığı, hasta dahi bakmadığı ortaya çıktı.

Detaylar:

Erdoğan'dan 'Yılın Hekimi' Ödülünü Alan Doktor, Bir Yıldır Hasta Bakmıyormuş

15. Toplu taşımalarda telefonla konuşulmaması gerektiğini savunan akademisyen Buket Akçay Güven Twitter'ı ikiye böldü, tartışma yarattı.

Detaylar:

Görgü Kuralı mı? Toplu Taşımalarda Telefonla Konuşulmaması Gerektiğini Savunan Akademisyen Tartışma Yarattı

Bir önceki günün öne çıkan gelişmeleri:

Bugün Neler Yaşandı? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (16 Mart)

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!