Bugün Neler Yaşandı? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (11 Ocak 2023)

11 Ocak 2023 günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmelerini ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin uyguladığı dijital tecrit altında paylaşım yapamayan Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur'un yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinden sonra avukatı hakkında da Emniyet harekete geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dört sayfalık bir suç duyurusunda bulundu.

onedio.com
Sedat Peker Cenderesi Büyüyor! Barış Pehlivan Yazdı

İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısı şüphelilerinden Bilal Hasan'ın yurtdışına kaçmasına yardım ettiği belirlenen Hazni Gölge, Bulgaristan'da kaldığı otelde yakalandı. Kapıkule Sınırkapısı'nda Bulgaristan polisinden teslim alınan PKK terör örgütü üyesi Gölge gözaltına alındı.

onedio.com
İstiklal Caddesi Saldırısının Sanığı Bulgaristan'da Yakalandı

Rahman E., sosyal medya üzerinden bulduğu sahte fizyoterapist G.K.'nın uygulamaları sonucu sağlığını kaybetti. Rahman E.’nin fıtığını patlatan sahte fizyoterapist G.K. 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Belden aşağısı uyuşan Rahman E. işsiz kaldı.

onedio.com
Sahte Fizyoterapist Bel Fıtığını Patlattı! Belden Aşağısı Kurtarılamadı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 10 Ekim 2015’te bombalı saldırıya uğrayan Ankara’daki Barış Mitingi ile ilgili iki emsal karar verdi. “Canlı bomba saldırısı olabilir” bilgisinin ilgili birimlere iletilmemesini kusur saymazken, yaralılar varken polisin biber gazı sıkmasını ise “gerekli görüldüğü için yapıldı” diye değerlendirdi.

onedio.com
Danıştay'dan Ankara Garı Saldırısında Emsal Karar

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılandığı davada 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi.

onedio.com
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı Hakkında 2 Yıl 8 Ay Hapis Cezası Verildi: Fincancı Tahliye Edildi

Erzurum'da dolandırıcıların banka müşteri temsilcisi gibi arayarak iletişime geçtiği Ferhat Tikici, telefonunun şarjının bitmesi sayesinde 100 bin lira dolandırılmaktan kurtuldu.

onedio.com
Telefonunun Şarjı Bitince 100 Bin Liralık Dolandırıcılıktan Kurtuldu: 'Herkes Bu Kadar Şanslı Olmayabilir'

İstanbul Kasımpaşa’da Recep Tayyip Erdoğan müzesi açılacak. Çalışmalar, müzenin seçim öncesine yetiştirilmesi yönünde.

onedio.com
Recep Tayyip Erdoğan Müzesi Yapılacak: Seçime Yetiştirilmeye Çalışılıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da silahlı saldırıda hayatını kaybeden Sinan Ateş ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, olayın azmettireni dahil faillerinin yakalandığını sadece bir ismin firari durumda olduğunu ifade etti.

onedio.com
Sinan Ateş Cinayeti: ‘Bir Kişi Kaldı, Onu Bulmaya Çalışıyoruz’

Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki Başkarcı Dağının sarp bölgesinde çıkan orman yangını 9 saat sonra kontrol altına alındı.

onedio.com
Denizli’de Orman Yangını: 9 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Başakşehir'de arsa meselesi nedeniyle araları bozuk olan abisinin evine giden Şahin Taş, eve ateş açtı.Olay anında kapının arkasında duran hamile yengesini vuran Şahin Taş, kapının önünde duran arkadaşı ile tartıştıktan sonra ona da ateş açtı. Kurşunların hedefi olan Sunay Taş ve Turgay Akyıldız hayatını kaybetti.

onedio.com
Arsa Kavgasında Hamile Yengesini ve Arkadaşını Öldürdü

İstanbul’da gözaltına alınan bir kişi, Şişli Feriköy Polis Merkezi Amirliği nezarethanesine konuldu. Arkadaşları ise bağımlı olan şahsa çiğ köfte dürüm içerisinde uyuşturucu hap ulaştırmak istedi.

onedio.com
Çiğ Köfte İçinde Uyuşturucu: Karakola Sokmaya Çalıştılar

Ticaret Bakanlığı, fiyatı 12 bin liranın üzerinde olan cep telefonlarının satışlarında vade süresini 3 ay olarak belirledi.

onedio.com
12 Bin TL Üstü Telefonlara Taksit Düzenlemesi Geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT sonrası işverene verilecek kıdem tazminatı desteğinin ayrıntılarını açıkladı. Nebati ayrıca ikinci el konut kampanyası için bankalarla görüşme yaptıklarını da ekledi.

onedio.com
Bakan Nebati, EYT Sonrası İşverene Verilecek Kıdem Tazminatı Desteğini Açıkladı

Antalya'da bir taksiye yolcu gibi binen Hüseyin Şahin, ineceği noktaya geldiğinde şoförün başına kaldırım taşıyla vurdu. Taksici Mesut Dertli'nin başına defalarca vurduktan sonra boğmaya çalışan Şahin, araçtan inerek kaçtı. Dertli saldırıyla ilgili olarak, 'Bir anda kaldırım taşı ile saldırdı, neye uğradığımı anlayamadım. Kaç defa vurdu sayamadım.' dedi.

onedio.com
Görüntüler Korku Filmine Ait Değil: Taksiye Binen Müşteri, Şoförün Kafasına Taşla Vurdu!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, yarın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili bir dosya açıklayacağını duyurdu.

onedio.com
Özgür Özel’den İlginç Açıklama: ‘Başıma Bir Şey Gelirse Arkadaşlarım Açıklayacak’

Milliyetçi cephede Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle başlayan tartışmalar sürüyor.

onedio.com
Milliyetçi Cephede Ortalık Hareketli: MHP, Özdağ'a Babası Üzerinden Yüklendi

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün Halk TV'ye bir ceza daha verdiğini açıkladı. Taşcı, verilen cezanın bu kez, "mimikle terörü övmekten verildiği ileri sürülen cezayla ilgili espri yapmak" olduğunu söyledi.

onedio.com
RTÜK'ten Halk TV’ye Bu Kez ‘Espri’ Cezası

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sıfır ve ikici el araç piyasasında 'manipülasyon' yapıldığı iddialarına ilişkin müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

onedio.com
Sıfır ve İkinci El Araç Satışlarında 'Manipülasyon' İddiaları ile İlgili İnceleme Başlatıldı

Popüler İçerikler

Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!