Bugün Neler Oldu? İşte Günün Son Dakika Haberleri ve Öne Çıkan Gelişmeleri ile Sosyal Medyanın Gündemi

20 Ocak Perşembe günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmelerini ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.

1. Keşke güzel haberlerle başlayabilsek... 33 yaşındaki Hemşire Ömür Erez, bugün görev yaptığı Aile Sağlığı Merkezinde saplantılı bir erkek tarafından öldürüldü. Katilin 20 suç kaydının olduğu ortaya çıkarken Erez'in ölümü yüreğimizi yaktı.

Detaylar:

Silahlı Saldırıya Uğrayan Hemşire Hayatını Kaybetti

Diğer içerik:

Ömür Erez'in Katledilmesi Sonrası Sosyal Medyada Tepkiler Yükseldi: 'Kaç Kadının Daha Ölmesi Gerekiyor?'

2. Faiz kararını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'te sabit bıraktı.

Detaylar:

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

3. Tam 2 gün sonra... Gaziantep Valisi Davut Gül, onlarca vatandaşın mahsur kaldığı Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun tamamen ulaşıma açıldığını bildirdi.

Detaylar:

Onlarca Vatandaşın Mahsur Kaldığı Otoyol 2 Gün Sonra Açıldı

4. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin gece paylaştı: FOX TV Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli hakkında kamuoyunu yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle inceleme başlatıldı.

Detaylar:

RTÜK Başkanı Açıkladı: FOX'a Yeni Soruşturma

İlginizi çekebilir:

Muhalif Medyaya Her Fırsatta Ceza Yağdıran RTÜK'ün Aldığı Kararlarda Öne Çıkan Bazı Bilgiler

5. Bitcoin'i resmi para birimi yapan ilk ülke olan El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Bukele'nin, Türkiye'yi esprili bir dille selamlaması gündem oldu.

Detaylar:

El Salvador Devlet Başkanı: 'Öncelikle, Bitcoin Diyarı El Salvador’dan Tüm Türkiye’ye Selamlar'

6. Çin internet siteleri ve sosyal medya platformlarında Türkiye'den 250 bin dolara gayrimenkul satın alarak Türkiye vatandaşlığı reklamları yapılıyor.

Detaylar:

'T.C. Vatandaşlığı' Reklamları Şimdi de Çin’de

7. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022'deki ilk yurt dışı ziyareti olan Arnavutluk ziyareti sırasında Başbakan Edi Rama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendi yaptığı sanat eserini hediye etti. İki ismin konuşmaları gündem oldu.

Detaylar:

Arnavutluk Başbakanı Rama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kendi Yaptığı Sanat Eserini Hediye Etti

8. Ankara'da Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili davada savcı mütalaasını mahkemeye sundu. Ümitcan Uygun hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istendi.

Detaylar:

Ümitcan Uygun Hakkında Müebbet Hapis İstemi

9. Yangın uçaklarının bakımı için 4-5 milyon doları THK’dan esirgeyen hükümet hazırlıksız yakalandığı orman yangınları için yabancı uçaklara 1.2 milyar lira kira ödedi.

THK Uçaklarına Verilmeyen Paranın Kat Kat Fazlası Kiralamaya Gitti

10. Geçen yıl bakanlıkların hemen hemen tamamı harcamada Bütçe Yasası ile verilen bütçe başlangıç ödeneğini aştı. Hutbelerinde yoksulluk ve açlığın bir sınav olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanlığı da 12.9 milyar TL’lik başlangıç ödeneğinin üzerine çıkarak 2021 yılında 13.1 milyar lira harcadı. Diyanet’in harcamaları dört ayrı bakanlığın bütçesini geride bıraktı.

Detaylar:

Dört Bakanlığın Bütçesini Geride Bıraktı: Diyanet Harcamalarında Bütçe Başlangıç Ödeneğinin Üzerine Çıktı

11. TÜİK son dönemde her kesimden eleştirilerin odağında. Kimi enflasyonu yüksek açıkladı diye tepki gösterirken, kimi de düşük açıkladı diye inandırıcılığını ve güvenilirliğini kaybettiğini düşünüyor. TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer sessizliğini bozdu.

Detaylar:

Gündemdeki İsim Sessizliğini Bozdu: TÜİK Başkanı Hakkındaki İddialar İçin Neler Söyledi?

12. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Enflasyon hesabında ben bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum' diyen TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'e yanıt verdi. CHP lideri, 'Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum da Allah aşkına markete gitmiyorlar mı bunlar? '84 milyonun zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı, daha ne kalsın!" dedi.

Detaylar:

Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK Başkanına Yanıt: '84 Milyonun Ahını Aldınız, Geriye Vahı Kaldı'

13. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bazı metro projelerine onay çıkmadığı yönündeki iddiasıyla ilgili, 'Hiçbir yükümlülüğünü yerine getirmeden algı operasyonu yapıyor' dedi.

Detaylar:

Bakan Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'na: 'Önce Elindeki İşleri Bitirsin, Şov Yapmasın'

14. Twitch yayıncısı Pqueen, geçtiğimiz yayınlarda 'Yaşasın Irkımız' şarkısına yapılan editten sonra yayında dansı taklit etti. Geçtiğimiz gün ise dansından dolayı kendisine soruşturma açıldığını öğrendik.

Detaylar:

'Yaşasın Irkımız' Dansından Dolayı Soruşturma Açılan Twitch Yayıncısı Pqueen Sosyal Medyanın Gündeminde

15. Motorin için duyurulan son zamlarla birlikte rekorların tazelendiği akaryakıt fiyatları, otomobil kullanımını hiç olmadığı kadar sancılı hale getirdi.

Detaylar:

Etki Yüzde 100'ü Geçti: Türkiye'deki Akaryakıt Fiyatlarının Bir Yıllık Dramatik Yükselişi

16. İş arayanlar iş olmadığını söylerken, maaşlar zaten ayrı boyutta. İş verenler de yıllardır iş beğenilmediğinden şikayetçi. Türkiye'nin en büyüklerinden olan OSTİM'in Başkanı insanların iş beğenmediğinden ve eğitimsizliğinden şikâyet etti.

Detaylar:

Sanayi Bölgesi Başkanı'ndan İş Arayanlara Tepki: 'Çalışmamak İçin İş Arıyorlar'

17. Denizli’de bir apartta tasarruf ampulüyle uyuşturucu partisi yapan gençlerin eğlencesi faciayla sonlandı. Aniden fenalaşarak hayatını kaybeden genç kadının iki erkek arkadaşı gözaltına alındı.

Detaylar:

Tasarruf Ampulüyle Uyuşturucu Aldılar: Genç Kadın Hayatını Kaybetti

18. Giresun'da, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim sekreteri Gülsen K., bir hastanın acı çektiği anlarda koltuğa uzandığı görüntülerini kayda aldı, sosyal medya platformunda şarkı ekleyerek paylaştı. Tepki çeken paylaşım sonrası görevden alınan sekreter hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Detaylar:

Acı Çeken Hastayı Paylaşmıştı: Başhekim Sekreteri Görevden Alındı

19. TikTok'un Türkiye yöneticileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Dijital Mecralar Komisyonu'na bir sunum gerçekleştirdi. Popüler uygulamanın yöneticileri, 2021 yılında mevzuat ihlali gereği aksiyon alınan TikTok içeriği sayısı ve TikTok'un Türkiye'ye ödediği vergilerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Detaylar:

TikTok Türkiye Yöneticileri Meclis'te: Türkiye'ye Ne Kadar Vergi Ödedi, Kaç İçerik Kaldırıldı?

20. Pakistan'ın ulusal havacılık şirketi Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) uçağının bir pilotu, mesai saati bitince uçağı yarı yolda acil iniş yaptırarak uçuşu tamamlamayı reddetti. Pilotun gerekçesi ise, mesai saatlerinin sona ermiş olması.

Detaylar:

Kral Olsam Dakika Durmam: Pakistanlı Pilot Acil İniş Yaptı 'Mesaim Bitti' Diyerek Tekrar Uçmayı Reddetti

21. Adanalı Nazmi Okbaz ve Başak Özgüzel düğün davetiyelerine ihtiyaçları olan çeyiz listesi ve IBAN'larını da ekleyerek herkesin aklındaki 'Ne alsak' sorusunu bitirmişler.

Detaylar:

Düğün Davetiyelerine Çeyizdeki Eksikleri İçin IBAN'larını da Ekleyerek Yaratıcılıkta Çığır Açan Adanalı Çift

22. Daha önce 3 kere Survivor'a katılan Turabi, bir takipçisinin sorduğu soruya verdiği yanıtla kafaları karıştırdı. 'Yedek kadrodan yarışmaya mı katılacak?' dedirtti.

Detaylar:

Bir Takipçisinin Sorduğu Survivor Sorusuna Yanıt Veren Turabi Kafaları Karıştırdı

23. Eskilerin meşhur atasözü son aylarda bu kez Twitter'da meşhur oldu. Şakalar peş peşe geldi. Böyle anlamsız, ucu bucağı olmayan akımların hastasıyız.

Detaylar:

'Kurt Kışı Geçirir Ama Yediği Ayazı Unutmaz' Atasözünü Mizahla Bükerek Ortamı Isıtan Twitter Kullanıcıları

24. Birçok tiyatro oyununda yer alan ve televizyon dizilerinde de boy gösteren Ahmet Melih Yılmaz, artık bambaşka biri. Çukur'un Timsah Celil'i, Cam Tavanlar'ın Şinasi'si özgürce kimliğini değiştirdi.

Detaylar:

Çukur Dizisinin Timsah Celil'i Ahmet Melih Yılmaz'ın Özgürce Yaptığı Kimlik Değişimi

25. Esra Erol'da 21 yaşındaki Ayşegül Hazer tarafından evlilik vaadiyle dolandırıldığını söyleyen Mehmet Bey, anlattıklarıyla herkesi şaşırttı.

Detaylar:

Esra Erol'da Evlilik Vaadiyle Dolandırıldığını İddia Eden 66 Yaşındaki Adamın Filmleri Aratmayacak Hikayesi

Bir önceki gün Türkiye (19 Ocak) neler olmuştu?

Bugün Neler Oldu? İşte Günün Son Dakika Haberleri ve Öne Çıkan Gelişmeleri ile Sosyal Medyanın Gündemi

Ünlülerin Instagram paylaşımları için:

Tarkan'dan Sezen Aksu'yla Selfie Geldi! İşte Bugün Ünlülerin Dikkat Çeken Instagram Paylaşımları (20 Ocak)

Magazinde öne çıkanlar için:

20 Ocak'ta Yaşanan Son Dakika Magazin Haberlerini ve Güncel Magazin Olaylarını Anlatıyoruz!

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor