Bugün Hava Nasıl Olacak? Soğuk Hava Yurdu Terk Ediyor mu? İşte 30 Ocak Pazar MGM Hava Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugüne yani 30 Ocak Pazar gününe ilişkin  hava tahmin raporunu yayınladı. Gün için plan yapacak olan vatandaşlar, bugün havanın nasıl olacağını merak ediyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde bütün ülkeyi etkisi altına alan soğuk ve yoğun har yağışlı hava vatandaşları dışarı çıkmadan önce günlük hava tahminlerini kontrol etmeye yöneltiyor. Peki, 30 Ocak Pazar hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?

Son günlerde İstanbul başta olmak üzere tüm ülkeyi etkisi altına alan soğuk ve yoğun kar yağışlı hava vatandaşlara zor anlar yaşatmış ve pek çok olumsuz duruma yol açmıştı. Ocak ayının son Pazar gününde plan yapmak ve dışarı çıkmak isteyen vatandaşlar havanın nasıl olduğunu merak ediyor. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte detaylar....

Bugün Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bursa, Bilecik, Ordu, Giresun, Erzurum, Ağrı, Bitlis ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege ve Akdeniz'de Sağanak Yağış Bekleniyor!

Antalya'nın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların; Güney Ege kıyıları ile Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Zirai Don ve Çığ Uyarısı Yapıldı!

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Sıcaklıkların İç Anadolu Bölgesi'nde 2 - 5 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!