Bugün Hava Nasıl Olacak?

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karabük, Kastamonu, Sinop, Adana'nın kuzey kesimleri, K.Maraş ve Osmaniye çevrelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don, Marmara'da sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI :

İç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece artacağı, diğer kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile zamanla iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun batısı ile Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat)esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

 Yağışların; Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın; , Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun batısı ile Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat)esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

.BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI:

Bu sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif, yüksek kesimlerinde ise yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği, bu sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu 13
EDIRNE Parçalı ve az bulutlu 17
İSTANBUL Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu 12
KIRKLARELI Parçalı ve az bulutlu 16
EGE Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyılarının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
A.KARAHISAR Çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu 10
IZMIR Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu 16
MANISA Az bulutlu, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu 16
MUĞLA Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra çok bulutlu 16
AKDENİZ Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu, zamanla Adana'nın kuzey kesimleri, K.Maraş ve Osmaniye çevrelerinin yağmur ve sağanak, K.Maraş'ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın K.maraş ve Mersin 'in yükseklerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
ADANA Parçalı ve çok bulutlu, zamanla kuzey kesimleri sağanak yağışlı 18
ANTALYA Az bulutlu ve açık 21
HATAY Parçalı ve az bulutlu 16
MERSIN Parçalı ve az bulutlu 18
İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
ANKARA Parçalı ve az bulutlu 10
CANKIRI Parçalı ve az bulutlu 11
ESKISEHIR Parçalı ve az bulutlu 11
KONYA Parçalı ve az bulutlu 9
BATI KARADENİZ Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif olmak üzere Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor.
BOLU Parçalı bulutlu 8
DÜZCE Parçalı ve az bulutlu 12
KARABÜK Çok bulutlu ve hafif yağmurlu, zamanla parçalı bulutlu 12
ZONGULDAK Parçalı ve az bulutlu 10
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
AMASYA Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur yer yer kar yağışlı 9
SAMSUN Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10
TOKAT Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı 6
TRABZON Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu 8
DOĞU ANADOLU Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, Hakkari ve Van çevrelerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
ERZINCAN Çok bulutlu yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
ERZURUM Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2
KARS Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2
MALATYA Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, zamanla yağmurlu 7
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı çok bulutlu ve Kilis ve G.Antep dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.
DIYARBAKIR Parçalı çok bulutlu, ve aralıklı yağmurlu 7
GAZIANTEP Parçalı çok bulutlu 9
SANLIURFA Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 12
SIIRT Parçalı çok bulutlu, zamanla kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu 8

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!