Bugün Hava Nasıl Olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Doğu Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Akdeniz bölgesinin yüksek kesimleri ile Toroslar mevkiinde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI: Ülke genelinde beklenen buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerimizden Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde orta kuvvette don riski bulunduğundan tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 4

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

SAKARYA Çok bulutlu aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

EGE

Çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu 7

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu 6

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu 7

AKDENİZ

Çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimleri ile Toroslar Mevkiinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ADANA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu 13

HATAY Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

MERSİN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Çok bulutlu aralıklı hafif kar yağışlı 3

ESKİŞEHİR Çok bulutlu aralıklı hafif kar yağışlı 2

KAYSERİ Çok bulutlu aralıklı kar yağışlı 4

KONYA Çok bulutlu aralıklı kar yağışlı 2

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

DÜZCE Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

KASTAMONU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

ZONGULDAK Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

TOKAT Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 5

TRABZON Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZİNCAN Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı 3

ERZURUM Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

MALATYA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 4

VAN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 8

GAZİANTEP Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 6

MARDİN Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 7

ŞANLIURFA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Ege'de fırtına, Doğu Karadeniz'in batısı ve Güney Ege'nin güneyinde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60km/saat), sabah 6 ila 8 (50-75 km/saat) doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/saat) , doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz'de 1,5 ila 2,5m Batı Karadeniz'in batısında 3,0 ila 4,0m Görüş: orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu doğusu karla karışık yağmurlu; Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/saat) , akşam 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 2,5 ila 3,5m Görüş: iyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, açıkları sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/saat), Güney Ege'nin güneyinde kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60km/saat) kuvvetinde; Dalga: 5,0 ila 6,0m akşam Görüş: zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu orta ve doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/saat), Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, batısı doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5(20-40 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: iyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m; Görüş Mesafesi: Orta.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık