Bugün 17 Temmuz Dünya Emoji Günü. Peki mesajlarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan emojiler için neden bu tarih seçildi, bu görsellerin fikir babası kim?
Gelin soruların yanıtına birlikte bakalım...
Bugün 17 Temmuz Dünya Emoji Günü. Peki mesajlarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan emojiler için neden bu tarih seçildi, bu görsellerin fikir babası kim?
Gelin soruların yanıtına birlikte bakalım...
Buna göre ilerleyen dönemlerde, 60'tan fazla yeni emoji hayatımıza girecek. Dünya Emoji Günü'nde yayımlanan emojilerin odağında 'engelli bireyler' bulunuyor.
Yakında gelecek olan emoji tasarımları arasında, 'rehber köpek, bastonla yürüyen kadın ve erkek, tekerlekli sandalyede kadın ve erkek gibi bulunuyor. Bu yeni emojiler ile engelli birey farkındalığının ortaya konulması hedefleniyor.
Euronews'in aktardığı bilgiye göre, Dünya Emoji Günü 2014 yılından bu yana her yıl 17 Temmuz tarihinde kutlanıyor. Dünya Emoji Günü'nün 17 Temmuz'da kutlanmasının sebebi ise, iPhone ve android telefonların emoji kısmında 'takvimi' temsil eden emojide 17 Temmuz tarihi bulunuyor.
Japon arayüz tasarımcısı Shigetaka Kurita'nın NTT DoCoMo şirketi için 1999 yılında tasarladığı 12x12 piksel boyutundaki görseller evrensel dijital dilin temelini attı. Kurita'nın manga sanatı, sokak levhaları ve Çince karakterlerden esinlenerek yarattığı emojiler, mesajlaşmalardaki karakter kısıtlamasına da çözüm oldu.
Dijital platformlardaki emojilerin mimarı Kurita olsa dahi, bugünkü kullandığımız görsellerin en bilindik olanı 'Gülen Yüz'ün geçmişi 1960'lara dayanıyor.
Bir Amerikan şirketin, çalışanlarının motivasyonunu yükseltmek için kapısını çaldığı ressam Harvey Ball tanıştırdı bizi Gülen Yüz ile.
Ball'un 1963'te 45 dolar karşılığında tasarladığı görsel kısa sürede dünya genelinde her alanda karşımıza çıkar oldu.Görselin © haklarını alıp markalaştıran Fransız Franklin Loufrani, Gülen Yüz'ün müzikten modaya her alanda kullanılmasını sağladı.
Her cümlemin sonuna emoji bırakmazsam derdimi anlatamıyor gibi hissediyorum. Neyse iyi ki varsın emojijiji 🤣
Bilgi, bilgidir.
Kimsenin dikkatini çekmemiş ama, editör haberi taaa gün biterken yapmış. Anca mı fakettin be birader? Haber i geç vermişsin. Haberciysen güne erken başlayacaksın. hatta geceden takip edip yarının habreini yazacaksın. Editör, sende gazetecilik ruhu ve disiplini YOK! Saygıları...