Bugün Bakkal ve Marketler Kaçta Açılacak, Kaçta Kapanacak?

Türkiye’de bugün yurt genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Toplam 56 saat sürecek ve hafta sonu boyunca devam edecek yasak boyunca bazı işletmeler hizmet vermeye devam edecek. İçişleri Bakanlığı, yayınladığı sokağa çıkma yasağı genelgesiyle birlikte, bakkal, market, kuruyemişçi ve manav gibi günlük ihtiyaçların karşılandığı işletmelerin çalışma saatlerini duyurdu. Peki, bugün bakkal ve marketler kaçta açılacak, kaçta kapanacak? İşte tüm detaylar…

Bakkal ve Market Kaçta Açılacak?

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre; bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve balıkçılar bugün saat 10.00 ila 17.00 arasında hizmet verecek. Vatandaşlar, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için araç kullanmamak kaydı ile bu işletmelerden alışveriş yapabilecek.

Sokağa Çıkma Yasağı Cezası Ne Kadar?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesilecek.

Sokağa çıkma yasağının uymayıp ikinci kez ceza yiyenlere ise Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem başlatılacak.

Popüler İçerikler

Kenan Sofuoğlu 5 Yaşına Giren Oğlu Zayn'a Araba Hediye Edince Zayn Aracın Lastiklerini Yaktı
Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu