Bugün 64 Yaşında! 18 Maddede ODTÜ'lü Olmak

Bugün günlerden ODTÜ'nün kuruluşu! Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi bugün 64 yaşında! Biz de sizler için ODTÜ'lü olmanın nasıl bir şey olduğunu 18 madde ile açıkladık!

1. Bilim Ağacı

ODTÜ'yü kazanan her birey, Bilim Ağacı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirmek zorundadır. Genelde de fotoğraf çektirmekten başka kimse ilgilenmez Bilim Ağacı ile...

2. Hazırlık

Bir yıl boyunca yeni gelen öğrencilerin sabah 8.40 belasının yaşadığı yer. İlk gelinen yıl arkadaş kazandırmak dışında bünyeye pek katkısının olmadığı gözlenmiştir.

3. Çarşı

Kapısında ODTÜ Alışveriş Merkezi yazar ama öğrenciler Çarşı der. Nereye gidileceğinin karar verildiği aynasıyla, Makarasıyla, Hocamıyla, Terasıyla ve 2 kat aşağı inilip 1 kat yukarı çıkılan mimarlık harikası merdiveni olan tuvaletiyle öğrencilerin vazgeçilmez mekanı...

4. Orman

Biz susalım Sayın Eski Rektör Prof. Dr. Kemal Kurdaş konuşsun...

ODTÜ Ormanının Doğuşu

5. Çatı

Hazırlıkta dersten çıkılınca 15 kişi toplanıp gidilen, bölüme geçince ara sıra uğranan cafe. Yemekler self-servis şeklinde satılıyor ve tabak ağırlığına göre ücretlendiriliyor.

6. 100. Yıl Mahallesi

ODTÜ öğrencilerinin eve çıktığı en yakın mahalle. Kampüse mesafesi 5-30 dk olduğu için çok tercih edilir.

7. Sekizinci Yurt

ODTÜ yurtlarının efsanesi öğrenciler arasında abaza yurdu olarak geçer. Yurt basmalarıyla, tezahüratlarıyla ünlü ODTÜ'nün ilk ve tek abaza yurdu

8. ODTÜ Efsaneleri

Yeraltı tünelleri, silinmeyen Devrim yazısı, tabanca şeklinde kampüs, yüzen beton kayık, MM balıkçısı vb. bir süre efsanesi var ODTÜ'nün.

9. Sunshine

Dersten sonra çay içmelik, batak-king atmalık cafe.

10. Şenlikler

Dillere destan şenlikler... 4 gün 4 gece. Sınırsız müzik. sınırsız eğlence!

11. Hocam

ODTÜ demek, 'hocam' demek... ODTÜ dolmuşçularından, kantin görevlilerine hatta Ankara'nın herhangi bir mekanındaki garsonlara hocam diye seslenmek demek.  

Rivayete göre hocaların ayrı bir statüde görülmesini engellemek için dillere oturmuştur. Herkes birbirine hocam der, herkes eşittir

12. Rahatlık ve Özgürlük

ODTÜ'de herkes rahattır. Kimse kimseye karışmaz. Farklı görüşte de olsa, yaptığını tasvip etmese de ses etmez.

13. Kütüphane

ODTÜ kütüphanesi...  Final ve midterm öncesi kalabalığı ile yer bulmanın imkansız olduğu, ders çalışırken kesişmelerin yaşandığı, kokusuyla, sesli bölümün gürültüsü, sessiz bölümün sessizliğiyle bir ODTÜ efsanesi..

Bu kütüphane özeldir. Buraya sınavda belli seviyede başarı göstermiş kişiler gelebilmiştir. Bu anlamda gelebilen herkes biraz özeldir. Sen de özelsindir.

14. Öğrenci Toplulukları

Danstan spora, bililmden hobilere kadar yüzlerce konuyu kapsayan onlarca öğrenci topluluğu... Hepsi birbirinden aktif, hepsi insanı zenginleştiren müthiş gruplar

15. Mezuniyet Töreni

Devrim stadyumundaki kapanış... Tribünleri dolduran binlerce gururlu aile, önlerinden geçen, birbirinden yaratıcı pankartlar taşıyan ODTÜ öğrencileri. Adeta bir karnaval!

16. Öğrenciyi "Birey" Yapan Ortamı ve Eğitim Sistemi

ODTÜ sistemi (öğrenci kayıt, ders seçme, geçme-kalma durumu takibi vs) seni birey olmaya zorlar. burada derslerinin gidişatından sen sorumlusundur. Bu da insanı erişkin hissetmeye davet eder ve farketmeden büyürsün. Bu yüzden iş hayatında ODTÜlüler ODTÜlülerle aynı dili konuşur ve anlaşır.

17. Heykelleri

Heykelleri vardir ODTÜ’nün, sanata yer vardır binaların arasında.

18. ODTÜ'lü olmak ayrıcalığı

Kendisini çevreleyen ve insanı yutan tüm karmaşa ve çirkinligin ortasında, öğrencilere kendilerinin seçebileceği zenginlikleri sunan bir vaha gibidir ve bu kültürü bulaşıcıdır insanlar arasinda, herseyin temelinde saygi ve tahammül vardır da ondan.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde 4 Kişinin Öldüğü Patlama Sahnesi Nasıl Çekildi?
Serdal Adalı, Ricardo Quaresma'ya Jübile Yaptıracağı Tarihi Açıkladı
İstanbul Boğazı'nın En Pahalı Yalısında Fiyat Güncellemesi: Değeri Tam 120 Milyon Euro
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.07.2017

odtü mezunu bir hocam vardı ve herkese hocam diye hitap ederdi sanırım şimdi anladım nedenini.

17.11.2020

ODTÜ'de herkes birbirine "HOCAM" diye hitap eder. Zira, ODTÜ'lü herkesin birbirinden bir şey öğrenebileceğini, herkesin bir diğerine bir şeyler öğretebileceğini dolayısı ile de herkesin bir diğerinin hocası olduğunu kabul eder. "HOCAM" kelimesinin altında bu ön kabul yatar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ