Bu Zamana Kadar Gerçek Olduğunu Düşünerek Yıllarca Kandırıldığımız Photoshoplu 16 Görsel

1. Kusursuz zamanlama ile çekilmiş gibi duran fotoğraftaki geyik, sonrada yerleştirilmiş.

2. Güney Avustralya'da bulunan Inneston Gölü'nün Instagram'daki görüntüsü ve gerçekteki hali...

3. Venedik kanalları donabilir fakat bu fotoğraflarda öyle bir durum söz konusu değil.

Venedik'te bulunan kanalların donma ihtimali vardır fakat bu çok nadir rastlanan bir durumdur. Genellikle şehir, sıcak hava yaydığı için de su çok tuzludur. Neyse biz esas konumuza dönelim. Gördüğünüz fotoğraftaki buz, Baykal Gölü'nden alınmış bir karedir.

4. Doğal olmasını çok isterdik fakat Japonya'da ayı şeklinde bir orman yok.

5. Büyük Kanyon'un bu fotoğrafı uzaydan çekilmiş gibi görünecek şekilde düzenlendi.

Görsel, Reddit sitesinden paylaşıldıktan sonra birçok kullanıcı tarafından gerçek olduğu düşünüldü ve herkes Büyük Kanyon'un büyüklüğü konusunda oldukça şaşırdı. Ancak, bu görsel de gerçek değil. Fotoğraf, Travis Odgers tarafından helikopterden çekildi ve üstünde oynamalar yapıldı.

6. Fotoğrafın Arnold Schwarzenegger'e ait olduğu doğru fakat sosyal medyada söylendiği gibi turist olarak çekilmiş bir fotoğraf değil.

Sosyal medyada trend olan bu fotoğrafta Arnold’un New York’a turist olarak gittiği iddia edilmesine rağmen gerçek pek de öyle değil. Aslında bunun, Herkül New York'ta filminden bir tanıtım fotoğrafı olduğu ortaya çıktı. Film, 1960'lı yılların sonunda çekildi ve aslında Schwarzenegger da o zamanlar Amerika Birleşik Devletler'ne geldi fakat sosyal medyada söylendiği gibi ilk defa New York'a geldiğinde verdiği tepki söz konusu değil.

7. Aslında, fotoğraftaki sevimli dostumuzun ağzında maytap yok.

Özellikle Tumblr gibi sitelerde kullanılan bu görseldeki maytap sonradan eklendi. Aslında mantıklı düşündüğümüzde, köpeklerin maytaptan korkarak uzaklaşacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

8. Bu fotoğraf Mısır'da değil, Universal Stüdyoları Singapur'da çekilmiş.

9. Fotoğraf, söylendiği gibi the Beatles grubunun evinde verdiği pijama partisinden değil, 1966 yapımı The Great St Trinian's Train Robbery (Büyük St Trinian'ın Tren Soygunu) filminden bir kare...

10. Aslında sizlerin de tahmin edeceği gibi fotoğraf gerçek değil. 1 Nisan şakası yapmak için photoshop yardımıyla oluşturulmuş sevimli görseller...

11. Istakozların çeşitli renklerde olabileceğini hepimiz biliyoruz fakat mor ıstakoz, nadir görülen bir tür yakaladığını iddia eden Keith Potter'ın photoshop yapmasıyla ortaya çıktı.

12. Geçtiğimiz günlerde #10yearschallenge hashtagiyle paylaşılan fotoğraflardan da bir çelme yemişiz.

13. Suriye'de çekilen bu fotoğraf da, fotoğrafçı tarafından kurgulanarak çekilmiş ve mezarların içi de boşmuş.

14. Bunun gerçek olabilme ihtimaline %5 falan vermiştik zaten.

15. Hindu festivali zamanında çekilen bu fotoğraf, aslında farklı renklerle gölgelenmiş uydu görüntüleridir.

16. Top şeklinde alüminyum folyoyu mikrodalga fırına koymanız onu pürüzsüz hale getirmez ve hatta oldukça da tehlikelidir.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
A Millî Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki Play-Off Turu Rakibi Belli Oldu: Macaristan
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
YORUMLAR
11.01.2020

gercekden post truth devirini yasiyoruz. photoshop ile artik hangi fotonun gercek hangisinin kurmaca oldugunu ayirmak imkansiz hale geldi. deep fake ile herhangi bir kisiye herseyi soyletebiliyorlar. yapay zeka teknolojileri ilerledikce artik video ve ses kayitlarinida ayirmak imkansiza yaklasacak. neyin gercek neyin sahte oldugunu bilemediginiz korkunc bir bilgi kirliligi olusuyor.

11.01.2020

İstakoz mevzusu gerçek ama mor değiş mavi. Hatta çift renkli olanı da var.

11.01.2020

Valla burda emeğe saygı demek lazım elemanlar işini sağlam yapıyor bizde ise uçan tank yapıp 2023 e uçan araba tank v.b şeylerle dolduruyorlar :)) (inanan kitlede az değil hani)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ