Bu Yiyecekleri Buzdolabına Koyarken Bir Daha Düşünün! İşte Buzdolabına Girmemesi Gereken Yiyecekler

Buzdolabı olmadan bir hayatı asla hayal bile edemiyoruz değil mi? Peki ya aslında yıllardır buzdolabına koymaya alışık olduğumuz ürünlerin bir kısmının aslında buzdolabına girmemesi gerektiğini söylesek? Gelin içeriğimizde sebeplerini ve neden bazı yiyeceklerin buzdolabına girmemesi gerektiğini öğrenelim...👇⚠️

Sağlıklı tüketimin ilk koşulu, gıda maddelerinin tazeliklerini yitirmeden uygun saklanabilmesi. Bu konuda ise hepimiz buzdolabına çok güveniyoruz. Peki gerçekten öyle mi? Her gıda maddesi buzdolabında saklanır mı? Aslında hayır. Aşağıda vereceğimiz besinler buzdolabınızdaysa hemen şimdi onları çıkarmanızı öneriyoruz...👇

1. Domates. Buzdolabında saklandığında elbette raf ömrü uzuyor ama soğuk domatesin tadını azaltıyor.

2. Tereyağı. Katı yağların en sağlıklısı olan tereyağ, aslında kapalı bir kabın içinde oda sıcaklığında uzun süre bozulmadan tazeliğini korur.

3. Her türlü turşu. Kavanozdaki turşular güneş ışığına direkt maruz kalmadığı sürece tazeliğini aylarca korur. Eğer kapağını açarsanız işler değişir tabi, işte o zaman buzdolabına koyabilirsiniz.

4. Ekmek. Ekmeği buzdolabında sakladığınızda bütün tazeliğini kaybeder! Uzun sürede tüketecekseniz eğer koymak mantıklı ama kısa süre içinde tüketecekseniz hiç gerek yok...

5. Kuru soğan. Soğan, buzdolabındaki yüksek nem oranı yüzünden hemen bozulur ve küflenir. Serin ve nemsiz bir ortamda soğanı saklamak ise onun ömrünü uzatır.

6. Bal. Balın yapısında bulunan doğal şeker molekülleri soğuk ortamda kristalleşerek şekerlenme meydana gelir. Balı buzdolabında saklamak gıda suçu sayılmalı!

7. Zeytinyağı. Tıpkı bal gibi o da buzdolabında donar ve o eşsiz lezzeti kaybolur.

8. Muz. Eğer kararmamış yani olgunlaşmamışsa yapısı gereği çok daha sıcak iklimlerde yetişen muzun yapısında bulunan enzimler onu hali hazırda sıcaktan korur. Bu sebeple buzdolabı gibi soğuk bir yerde muz kolayca bozulur.

9. Fıstık/fındık ezmesi. Burada iki etken var tabii ki: İlk olarak evde yapıyorsanız içinde koruyucu madde olmadığı için buzdolabında saklamanız gerekir. Ama eğer hazır kullanıyorsanız, buzdolabınıza koymanıza hiç gerek yok.

10. Sürülebilir çikolatalar. Kim donmuş bir nutella yemek ister ki? Korkmayın, dışarıda bozulmaz, koymayın şu nutellaları artık buzdolabına!

11. Avokado. Satın aldığınız avokado henüz yeşilse lütfen buzdolabına koymayın, oda sıcaklığında olgunlaşmasına izin verin! Ama eğer olgunlaşmış, yumuşak ve kabuğu siyahımsıysa elbette buzdolabında saklayın.

12. Patates. Hiç boşuna efor sarf etmeyin, patates buzdolabına konulmayınca da tazeliğini korur. Tek yapmanız gereken plastik poşet yerine file gibi, hava alabilen şekillerde saklayabilmeniz. Öteki türlü filizlenir yahut çok çabuk bozulur.

13. Sirke. Balzamik 3 yıl, üzüm sirkesi 2 yıl, elma sirkesi 5 yıla kadar kiler dolabında saklanabilir. Beyaz sirke ise asla bozulmaz! Buzdolabına konması şart değil.

Veganlar İçin Evde Hazırlanabilecek Birbirinden Güzel 7 Bitkisel Süt Tarifi
Bu Tencerelerin İçinde Şifa Var! Evde Pratik Bir Şekilde Et, Tavuk, Sebze Suyu Hazırlama ve Saklama Yöntemi
Azalan Besin Kaynaklarına Karşı Artan İnsan Nüfusunu Beslemenin Yeni Yolu: Denizanası
Denizden Babası Çıksa Affetmeyecekler İçin Balık Cenneti Ülkemizden Kış Balıkları Rehberi!
Bir Türlü Doymak Bilmeyip Yemek Düşünmekten İllallah Edenleri Kurtaracak Altın Değerinde Tavsiyeler
Evde Taş Gibi Yoğurt Mayalamanın Tüm Püf Noktalarını Paylaşıyoruz!

Popüler İçerikler

Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler