Bu Yıl Çıkan ve Oyuncular Tarafından Çok Sevilen 2022’nin En İyi 10 Oyunu

Bu yıl çıkan ve oyuncular tarafından çok sevilen 2022'nin en iyi 10 oyununu sizin için listeledik. İyi okumalar!

Stray

Bir sokak kedisini yönettiğimiz Stray, 2022 senesinin en özgün oyunlarından biri. Annapurna Interactive bünyesinde piyasaya sürülen oyun, zevkli oynanışı ve estetik arayüzüyle beğeni topladı.

Elden Ring

George R.R. Martin'in yarattığı dünyadan uyarlanan Elden Ring, 2022'nin en çok oynanan ve en beğenilen oyunlarından bir tanesi. Oyun, Dark Souls'un da yaratıcısı olan FromSoftware'in elinden çıkma.

Horizon Forbidden West

2017 çıkışlı Horizon: Zero Dawn'ın devamı niteliğindeki Forbidden West, robotların direnişi sonucunda yerle bir olmuş post apokaliptik bir dünyada geçiyor. Forbidden West, Zero Dawn'a kıyasla çok daha büyük bir haritaya ve daha detaylı bir hikayeye sahip.

Tunic

Zelda'dan oldukça etkilenen bu bağımsız oyun, nostaljik ambiyansı, zevkli oynanışı, dünyası ve karakterleri ile dikkat çekti ve oyuncuların beğenisini kazandı.

Pokémon Legends: Arceus

Tanıdığımız ve bildiğimiz Pokemon hikayelerinin öncesini anlatan oyun, Pokemon'lardan insanların korktuğu ve onları avlamaya çalıştığı bir dönemde geçiyor. Oyun, hem serinin hayranlarının hem de diğer oyun severlerin beğenisini kazandı ve tam 12 milyon kez satın alınarak büyük bir başarıya imza attı.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Lego Star Wars serisinin son halkası, Star Wars serisinin Skywalker Saga'sını oluşturan üç üçleme arasından seçim yapıp istediğinizi tamamlayabildiğiniz, lineer olmayan ve orijinal sayılabilecek bir hikayeye sahip.

Rollerdrome

2022'de çıkan en orijinal oyunlardan biri olan Rollerdrome, nostaljik arayüzüyle 80'li ve 90'lı yılların popüler kültürüne referansta bulunan keyifli bir iş. Oyun, sanat tasarımıyla da ayrıca dikkat çekiyor.

Ghostwire: Tokyo

Tango ve Bethesda imzalı 'Ghostwire: Tokyo', paranormal güçler sayesinde Tokyo'yu istila eden türlü kötücül ruhla ve hayaletlerle savaşan bir karakteri yönettiğimiz keyifli bir oyun. Karate ile büyüyü birleştiren oyun, Japon kültüründen izler taşıyor.

Cult of the Lamb

en.wikipedia.org

Listemizdeki bağımsız oyunlardan biri olan Cult of the Lamb, özelleştirilebilen dünyası, akıcı oynanışı ve özgün arayüzü ile oyun severlerin büyük beğenisini kazandı. Avustralya çıkışlı oyun, macOS ve Nintendo Switch'in de aralarında bulunduğu birçok platformda piyasaya çıktı ve ilk haftasında 1 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaştı.

The Quarry

Senenin en beğenilen korku oyunu olan The Quarry'nin yaratıcıları, 80'li yılların slasher'larından ve canavar filmlerinden epey esinlenmiş. Klasik korku filmlerine referanslarla dolu olan oyun, hikayesi, karakterleri, oyunculuk performansları ve atmosferiyle beğeni topladı.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
30.10.2022

Stray güzel ama bir bölümü geçemedim sildim eğlenmek için oynuyoz strese girmek için değil…

30.10.2022

Elden Ring tam bir eser olmuş, imkansız değil ama zorlayıcı, manzarası müthiş. Oynarken zevk veriyor, oyunu kapatınca boşluğa düşüyorsun, bir daha açıp biraz daha oynamak için düşüncelere dalıyorsun, güçlendikçe aldığın zevk artıyor. 350TL iken alamadığıma üzülüyordum ama 600 TL'nin de karşılığını fazlasıyla aldım.

Utanmadan ghostwire demişler 😂

TÜM YORUMLARI OKU (4)