Bu Yepyeni Optik İllüzyonu Görenler Keçileri Kaçırmaya Bir Adım Daha Yaklaşıyor!

Taptaze İnternet krizlerinden biriyle karşı karşıyayız. Fakat bu defa farklı renklerde deneyimlenen ayakkabılar ya da giysiler yok.

Şu kolaja bir göz atın.

Pek bir şey yok. Yanyana koyulmuş iki adet sokak görüntüsü işte...

Tam olarak değil, çünkü...

İlginç değil mi? İnanmadıysanız bir daha bakın.

Evet.

Birbirinin birebir aynısı olan iki görüntünün nasıl bu kadar farklı görünebildiğine çoktan kafa yormaya başladınız. İnternet de bunu yaptı elbette.

Bir grup kullanıcı ilüzyonun işleyişinin şu meşhur çizgi ilüzyonuyla aynı şekilde olduğunu düşünüyor.

Yani normalde düz olan çizgilerin eğik görünmesi durumu. Siyah ve beyaz ışığa beyindeki farklı nöronlar tarafından tepki verilmesi ve retinaya düşen görüntünün çizgileri eğik göstermesi bu görseldeki ilüzyonunun nasıl işlediğini açıklıyor.

Bir başka açıklama da, yol görüntülerinin resmin altında birleşmesinden dolayı beynin bunu bir yol ayrımı olarak algılamasıyla alakalı.

Ya da soldaki görüntüyü solunda boşluk olduğu için normal görürken, sağdaki görüntüyü solundaki kopyasıyla kıyaslıyoruz ve bu da ikisini farklı şekilde görmemizi sağlıyor.

Her türlü sinir bozucu.

Siz ne düşünüyorsunuz? 

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
07.02.2018

yorumların yüzde 90 nı " yaaaa aynı resim salakmısın bunu biliyoz , tabiki aynı , ulan fark yok aynı işte " diye mal mal yazmışlar . be amınakoduğum malları . resim zaten aynı . orda mesele persfektik olarak sanki sağdaki resim biraz daha sağa kayıyor gibi . yani sağdaki yol biraz daha sağda sanki. adam bunu anlatmaya çalışmış . beyin iki resmin aynı olduğunu görüyo ama ayırt etmek için sanki yol ayrımı varmış gibi gösteriyp . bi yazıyı okuyun amını siktiminin türk milleti. ota boka laf atıp ego yapmaktan bi bok düşünmüyosunuz . Bİ OKUYUN AQ ÇOCUKLARI

07.02.2018

bende mi sorun galeriyi hazırlayanda mı acaba 10 dkdır iki resim arasında hiç bi fark yok ne fark var acaba neyi görmeliyim diye bakıyorum.

07.02.2018

Bir şey diyeceğim,ben ikisini de aynı görüyorum????

TÜM YORUMLARI OKU (39)