Bu Yanlış Bilgileri Muhtemelen Siz de Duydunuz: Otomobiller Hakkında Doğru Bildiğiniz 5 Yanlış

Otomobillere dair sayısız bilgi kaynağı mevcut. Fakat yine de halk arasında zamanla yayılan yanlış inanışların sayısı azımsanmayacak derecede fazla. Bugünkü yazımızda bu yanlışları ele alıyor, doğrusunu söylüyoruz. İşte, otomobiller hakkında doğru bildiğiniz 5 yanlış!

1. Büyük arabalar daha güvenlidir.

Bu ilk bakışta birçok kişiye doğru gibi gelebilir. Ancak otomobil kaliteli malzemelerden üretilmemişse, ne kadar büyük olursa olsun, sürücü ve araçta seyahat eden diğer kişiler için güvenli değildir. Yani boyuna değil, işlevine odaklanın.

2. 90 bin kilometreyi geçmiş araba alınmaz.

Arabanın km göstergesi oldukça önemli olsa da, bu kilometrenin ne kadar sürede yapıldığı da önemlidir. Örneğin, 90 bin kilometreye gelmiş 2 yaşında bir araca şüpheyle yaklaşmalısınız. Çünkü sıradan bir kullanıcı yılda ortalama 10-15 bin km yol yapar.

Fakat 90 bini geçmiş her araca ön yargıyla yaklaşmamalısınız. Arabanın kaç yaşında olduğunu, markasını ve şehir içi mi yoksa şehirler arası yolculukta mı bu kilometreyi yaptığını göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz.

3. Yakıtı aldığımız benzin istasyonunun hiçbir önemi yoktur.

Bilakis oldukça önemlidir. Kaliteli akaryakıt, daha yüksek verimlilik anlamına gelir. Bu yüzden, akaryakıt aldığınız benzin istasyonunun güvenilir bir firma olduğundan emin olun. Aksi takdirde yakıt deponuzun çok daha çabuk bittiğine tanıklık edebilirsiniz!

4. Yola çıkmadan önce motoru ısıtmanız gerekir.

Sürücüler arasında hala yaygın bir inanış bu. Özellikle soğuk havalarda sürücüler, arabayla yola çıkmadan evvel motorun ısınması için biraz bekliyor. Fakat yeni teknoloji motorlarda bunu yapmanıza hiç gerek yok.

5. Lastiğinizin havasını indirmek daha iyi yol tutuşu sağlar.

Bunun doğruluk payı bulunmuyor. Eğer bu düşünceyle lastiğinizin havasını indirirseniz geçmiş olsun. Birçok problemi içeri buyur etmiş olursunuz. Çünkü düşük havalı lastikler yere daha fazla yayılacağı için orta kısımları içe girerek yolla teması azalır. Lastiğin ömrünü de kısaltan bu eylem, fren mesafesinin uzaması ve kaza olasılığının daha fazla artmasıyla sonuçlanır.

Bunlara da göz atın:

Kimi Çok Memnun Kimi Bin Pişman: DSG Şanzıman Cidden Söylendiği Kadar Sorunlu mu?
İkinci El Araç İlanlarında Satıcıların Gönlümüze Su Serpmek İçin Kullandığı Birbirinden İlginç İfadeler
Trafik Kazalarına Davetiye Çıkaran En Yaygın Sebepler ve Alınması Gereken Önlemler

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu