Bu Utanç Bize Yeter! Yeşilçam'ın Mihenk Taşlarından Hababam Sınıfı'nın Müzesinden İçler Acısı Manzaralar

Kültürel değerlerimize sahip çıkamıyoruz ne yazık ki...

Mahmut Hoca'yı babamız gibi sevdik, Hafize Ana'yla teselli bulduk, İnek Şaban'la kahkahalara boğulduk, Güdük Necmi'nin şakalarına güldük, Damat Ferit'le aşık olduk...

Belki yüzlerce kez bıkmadan izlediğimiz, her seferinde fark ettiğimiz detaylarla yeniden sevdiğimiz ve karakterleri ailemize kadar yakın hissettiğimiz Hababam Sınıfı serisi Yeşilçam'ın mihenk taşlarından biri... Hiç şüphesiz ki yıllar boyunca, nesilden nesile izlenecek ve hepimiz için bir başyapıt olmaya devam edecek.

Haylazlıklarıyla izleyen herkesi güldüren ve sosyal mesajlarıyla dönemin ruhunu başarılı bir şekilde yansıtan Hababam Sınıfı'nın çekildiği Adile Sultan Kasrı da kültürel olarak bambaşka bir yere sahip...

1975 yılında başlayan serinin büyük bir kısmı Anadolu Yakası’nın en büyük yeşil alanı Validebağ Korusu'nda bulunan Adile Sultan Kasrı'nda çekildi. Sultan Abdulaziz'in kız kardeşi Adile Sultan için 1853 yılında yaptırdığı bu kasır özel davetler için kullanılırken, bir de Hababam Sınıfı Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor.

Filmlerin çekildiği odanın müzeye dönüştürüldüğü kasırda odaya girer girmez sıralarla, oyuncuların fotoğraflarıyla ve anılarla karşılaşıyorsunuz.

Filmleri izleyen herkesi büyüsü altına alabilecek bir mekan demeyi çok isterdik elbette ama gördüğünüz gibi her şey...

Ama daha acı detaylar var...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Müzede Hafize Ana'yla uzaktan yakından ilgisi olmayan heykelin kolu bantlanmış...

Bakımsız olduğu her halinden belli olan heykelin önündeki koruma bile yamulmuş...

Tanıyabilirseniz Mahmut Hoca ve Güdük Necmi'nin efsane sahnesini yansıtan bu dekor kültürel değerlerimize verdiğimiz önemi gözler önüne seriyor.

Fotoğrafların basıldığı kartonların kenarlarına ne demeli?

Mahmut Hoca, Hafize Ana, Badi Ekrem, İnek Şaban, Güdük Necmi, Damat Ferit, Tulum Hayri ve saymakla bitiremediğimiz tüm güzel insanlar... Sizden çok özür diliyoruz!

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
13.03.2019

Ben daha geçen ay gittim. İnanın bakım falan değil, bizim halkın hayvanlıkları. Sıraların üstüne çıkanlar mı dersiniz, kartonlara sarılanlar mı? Ayrıca aldıkları 3 kuruş bir şey, insan yazmaya üşenir. Bana kalırsa ezberden gömmüşler.

13.03.2019

Bence benzeme olayı o kadar kötü değil ama bakımsızlık konusunda katılıyorum...

13.03.2019

Bir güzel sanatlar öğrencisi için belki benzemiş diyebiliriz( o bile muamma) fakat müzeye konmayacak kadar kötü maalesef.

13.03.2019

girişe 2 tane kadın koymuşlar para alırken bile suratları şeytana benziyo, gelene gidene herkese bağırıp çağırmalar ben hayatımda bu kadar zeka seviyesi düşük insanlar görmedim! önce bi çalışanını bu değerli yer için eğiteceksin nasıl davranmaları gerektiklerini anlatacaksın (Kİ ANLATMAYA GEREK VAR MI BİLMİYORUM) orası bir müze değile orası bir ticarethane kapıdan göz ucuyla bakarsanız kadın önünüze falan geçiyo 2 tl için aşırı üzücü bi tablo!!!! acilen hem personeline hem müdürlerine müdehale edilmeli!

TÜM YORUMLARI OKU (6)