Bu Ürünlere Dikkat! Bu Cihazlar Kapalı Olsalar Bile Elektrik Tüketmeye Devam Ediyor

Elektriğe gelen zamlar malum. Hâl böyle olunca enerji tasarrufu yapmak için denenmeyen yöntem kalmıyor. Neyse ki tasarruf etmek sanıldığı kadar zor değil. Kapalıyken dahi elektrik harcayan cihazları tespit edip fişlerini çekmeniz yeterli! 'Ne gerek var canım? Kapalıyken elektrik tüketmez ki.' diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bazı cihazlar kapalı konumdayken dahi yüksek oranda elektrik tüketmeye devam ediyor. Bu sebeple sizler için elektrik faturanızı kabartan cihazları listeledik. Haydi gelin, bu dost görünüp arkadan bıçaklayan Brutus'lere bir göz atalım!

Şarj aleti deyip geçmeyin! Faturanıza etkisi öyle çok ki…

Şarj aletlerini kullanmadan bir gün geçirmek mümkün değil. Dolayısıyla bu ürünleri fişe takılı hâlde bırakabiliyoruz. Siz de cihazı şarj aletinden çıkardığınız zaman enerjinin kesildiğini düşünüyor olabilirsiniz ancak cihaz prizde takılı ise enerji tüketimine devam ediyor. Bu sebeple o sırada işinize yaramayan bir alet, sırf prizde takılı diye ekstra fatura ödemenize yol açıyor. Bu da özellikle uzun vadede zarar etmenize neden oluyor. Kısacası siz siz olun, prizde takılı şarj aleti bırakmayın!

Dönemin gözdesi akıllı televizyonlar, enerji tüketimi konusunda da fazlasıyla cömert.

Günümüzde hemen her evde akıllı televizyon modellerine denk gelmek mümkün. Bu seçeneklerin tasarruflu olan versiyonları da var ancak kullanmadığınız zaman fişinin takılı olması durumunda bu ürünler enerji tüketimine devam ediyor. Yani siz kumandadan kapatsanız dahi televizyonlar fişe takılı iken tam gaz enerji harcıyor. Dolayısıyla elektrik faturalarının yüksekliğinden şikayet ediyorsanız kullanmadığınızda televizyonun fişini çekmelisiniz. Bu sayede yıllık bazda baktığımızda ciddi oranlarda tasarruf elde edebilirsiniz.

Hem masaüstü hem dizüstü bilgisayarlar da enerji canavarları arasında yer alıyor.

Evde, işte, nerede olursa olsun fark etmez; bilgisayarların dünyamızı ele geçirdiğini kabul etmenin vakti geldi. Oysa bu ürünler de kapalı hâldeyken dahi elektrik faturasını yükselten cihazlar arasında yer alıyor. Bilgisayarınızı uyku moduna aldığınız zaman tasarruf ettiğinizi düşünebilirsiniz ancak siz uyku moduna alsanız dahi fişi takılı olduğu sürece cihazların elektrik tükettiğini bilmelisiniz.

Saat göstergesi bulunan fırın ve mikrodalgalar da bu listede kendine yer buluyor.

Teknolojinin gelişmesi, elektronik cihazların özel panelli göstergelere sahip olmasında da rol oynuyor. Dolayısıyla günümüzde pek çok ürünün gösterge paneli bulunuyor. Bu panellerde saat başta olmak üzere program gibi detaylar görüntüleniyor. Oysa tam da bu işlevsel özellikler nedeniyle dijital göstergeli cihazların fişinin hep takılı hâlde olması, yüksek enerji tüketimine sebebiyet veriyor. Hatta sayacınızı gayet hızlı bir şekilde döndürüyor. Bu ürünlerin fişini çektiğiniz zaman faturanızda gözle görülür bir farka şahit olabilirsiniz.

Dijital uydu alıcılarının da elektrik yiyen vampirlerden olduğunu biliyor muydunuz?

Dijital uydu alıcıları, evler başta olmak üzere pek çok alanda kullanılıyor. Tasarruf etmek amacıyla televizyonu kapattıktan sonra birçok kişinin aklına uydu alıcıları gelmiyor fakat onlar da çok elektrik tüketen cihazlar arasında yer alıyor. Hem de ilk sıralarda! Dijital uydu alıcıları neredeyse akıllı televizyonlar kadar yüksek enerji tüketiyor. Bu ürünler günde hemen hemen 22 watt enerji kullanıyor. Tam da bu nedenle yatmadan önce dijital uydu alıcınızın fişini çekmeyi ihmal etmeyin!

Çalar saat modelleri de yüksek elektrik tüketen cihazlardan biri.

Özellikle sabah erken uyanacak kişilerin büyük bir kısmı çalar saat kullanıyor. Son dönemlerde bu ürünler de LED gösterge panelleri ile çalışıyor. Durum böyle olunca da fişi takılı olduğu sürece enerji tüketiyor. Eğer gün içinde alarm kurmaya ihtiyacınız yoksa bu cihazların fişini çekebilirsiniz. Bu sayede büyük oranda enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

Wi-Fi cihazları da fatura kabartan ürünlerden biri olarak cep yakıyor.

İnternetin olmadığı bir yer neredeyse yok gibi. Hâliyle Wi-Fi cihazına da her yerde denk geliyoruz. Eğer elektrik faturanızın yüksek gelmesinden şikayetçi iseniz gece yatarken bu cihazların fişini çekmeyi deneyebilirsiniz. Aylık bazda olmasa dahi yıllık açıdan baktığımızda büyük oranda tasarruf yapabilirsiniz. Yani kullanmadığınız zamanlarda Wi-Fi'ın da fişini çekmeyi unutmayın!

Kendileri Küçük Ama İşlevleri Büyük Olan Telefon ya da Tabletimizi İkinci Monitör Olarak Nasıl Kullanabiliriz?
Bulaşık Makinesinden Memnun Olmayanlar Dikkat, Bu Temizlik Yöntemleriyle Makineniz İlk Günkü Hâline Dönecek
Vücudunun Ne Durumda Olduğunu Merak Edenler Buraya: Fitlik Seviyenizi Ölçme Yöntemleri
O Eski Ayna Belki de Değerli Bir Antika: Evinizdeki Antikaları Nasıl Fiyatlandırabileceğinizi Açıklıyoruz!
Öğrenmenin Yeri ve Zamanı Yoktur: Evde Öğrenmenizi Kolaylaştıracak Araçlar

Popüler İçerikler

Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
YORUMLAR
22.04.2022

Tasarruf edeceğiz diye modemi kapatacak kadar fakir olmayı haketmiyoruz...

22.04.2022

elektrik pahalı değil yani? way mk ihale gene bize kaldı....

22.04.2022

#1 Şarj aletine herhangi bir şey takılı değilken tüketim olmaz. Olan şey ise saatte 0.1 - 0.5 watt arası ki buna tüketim denemez. #3 Bilgisayarlarda uyku modu, RAM'i açık bırakır ve uyku modunda olduğuna dair devamlı ışığı yanıp söner. Fanlar dönmüyor diye pc kapalı algısı yanlış. #5 Uydu alıcıları, açık olsalar bile televizyon kadar elektrik tüketemez. Küçücük alet, ne kadar tüketebilecek ? Herkesin evinde LED televizyon olduğunu varsaysak bile ort. 120 ekran televizyon, 60 watt tüketiyor. #7 Modemler her zaman aktif olmak zorunda oldukları için tüketimi azaltamaz. Biz kullanmadığımızda o durmuyor, çalışmasını sürdürmek zorunda.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ